Afrika, Kovid-19 Asilarini Kendi Markasiyla Üretmeye Hazirlaniyor

Güney Afrikali ilaç firmasi Aspen, Kovid19 asi üretiminde Johnson&Johnson firmasiyla lisans konusunda anlasmaya vardi 'Aspenovax' markasiyla üretilecek asilar, yalnizca Afrika ülkelerinde kullanilacak.

Afrika'nin en büyük ilaç firmalarindan Güney Afrikali Aspen SA, fason üretimini yaptigi Johnson&Johnson marka yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarini artik kendi markasiyla piyasa sürecek.

Aspen SA ile Johnson&Johnson firmalari, paketleme süreci Güney Afrika'daki tesislerde gerçeklestirilen Kovid-19 asilarinin "Aspenovax" markasiyla piyasaya sürülmesi için fikri mülkiyet lisansi konusunda anlasmaya vardi.

Buna göre, "Aspenovax" marka asilar yalnizca Afrika ülkelerine dagitilmak üzere üretilecek.

Ayrica "Aspenovax" Johnson&Johnson firmasinin yeni varyantlara karsi asi güncellemelerinden de yararlanabilecek.

Aspen SA Üst Yöneticisi (CEO) Stephen Saad, Afrika ülkelerinin asiya erisim konusunda kisitlamalara maruz kaldigini vurgulayarak bu durumun Afrikalilari virüse karsi koruma ihtiyacina etkili bir yanit verilmesini engelledigini belirtti.

Saad, "Aspenovax" asilarinin Afrika'nin sürdürülebilir sekilde Kovid-19 asi üretimine kavusmasinda cesur bir adim oldugunu ifade etti.

Aspen SA, halihazirda yillik 300 milyon asi paketleme kapasitesine sahip. Firma 2023'e kadar kapasitesini 700 milyona yükseltmeyi hedefliyor.
Kaynak: AA