10 Köpegin Saldirisina Ugrayan Çocugun Olay Yerinde Parçalanmis Kiyafetleri Bulundu

Ankara’da okul sonrasi eve dönerken 10 köpegin saldirisina ugrayan çocugun kiyafetleri olay yerinde parçalanmis sekilde bulundu.

10 Köpegin Saldirisina Ugrayan Çocugun Olay Yerinde Parçalanmis Kiyafetleri Bulundu
Olay, dün saat 16.00 siralarinda Mimar Sinan Mahallesi Altin Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Cahit Zarifoglu Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Enes Koca (12), okuldan çikarak evine dogru gitmeye basladi.

Koca, yolda önüne çikan 10 sokak köpeginin saldirisina ugradi. Ayse ve Serdar Koca çifti çocuklarinin eve gelmemesinden süphelenerek aramaya basladi.

Amcasi Ali Osman Koca, okul yolunda aradigi Enes’i sokak köpeklerinin arasinda kanlar içerisinde yüzüstü yatarken buldu. Olay yerine sevk edilen saglik ekipleri, çocugu Pursaklar Devlet Hastanesine kaldirdi. Durumunun agirlasmasi üzerine çocuk, Ankara Sehir Hastanesine sevk edildi. Vücudunun pek çok yerinde köpek isiriklariyla agir yaralanan Enes Koca, hastanenin yogun bakim ünitesinde tedaviye alindi.

Enes Koca’nin köpekler tarafindan saldiriya ugradigi yerde parçalanmis kiyafetleri bulundu. Iç çamasirlari, okul kiyafeti ve çorabi yirtik sekilde duruyordu. Bölgede yogun firtina ve dolu olmasina ragmen dagilmayan kiyafetler, olayin büyüklügünü gözler önüne seriyordu. Olay hakkinda bilgiler veren Pursaklar Mimar Sinan Mahallesi Muhtari Ahmet Çaglar, Koca’nin her zaman okuldan eve gittigi yolu olayin yasandigi gün kullanmadigini, kestirme yoldan gittigini söyleyerek, söyle konustu:

“Çocuk Cahit Zarifoglu Imam Hatip Ortaokulu’nda egitimine devam ediyor. Merkez Mahallesinde oturuyor. Giderken sürekli kullandigi cadde yerine, eve kestirme oldugu için bos araziden gitmek istemis. Orada da 7-8 tane köpek önüne geçmis. Çocuga saldirmislar, kimsenin haberi olmamis. Oradan birilerinin ihbar etmesi üzerine emniyet bilgi almis. Emniyet, çocugu hastaneye götürmüs. Çocugu Sehir Hastanesine kaldirdilar. Oradan yogun bakima aldilar. Bir tane daha olay oldu bizim mahallemizde. Genç bir çocuktu, o da 12 yasindaydi. Okula giderken ona da 8 tane köpek saldirmis. Onlar da su anda hastanede tedaviye devam edip, sürekli gidip geliyorlar.”

Son olarak çocugun ailesi ise köpeklerin sokaklardan alinip barinaga konmasini isteyerek, bu duruma engel olan hayvanseverlere ise tepki gösterdi.

(Huzeyfe Tarik Yaman - Ibrahim Çakmak / IHA)
Kaynak: İHA