Tunus'ta, Fransiz Büyükelçiligi Rezidansi Yakininda Bulunan Tünele Iliskin Sorusturma Sürüyor

Tunus Basbakani Necla Buden Ramazan ile Içisleri Bakani Tevfik Serafettin, olay mahallinde incelemelerde bulundu.

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, Fransiz Büyükelçiligi rezidansi yakininda bulunan tünel ile ilgili sorusturmanin devam ettigini, Basbakan Necla Buden Ramazan ve Içisleri Bakani Tevfik Serafettin’in olay mahallini incelediklerini söyledi.

Cumhurbaskani Said, bugün Kartaca Sarayi'nda Içisleri Bakani Tevfik ile görüsmesinin ardindan, Fransiz Büyükelçiligi rezidansi yakininda bulunan tünel ile ilgili sorusturma hakkinda açiklamalarda bulundu.

Sorusturmanin ciddiyetle takip edildigini belirten Said, “Birçok asilsiz bilgi ve olay mahalliyle alakasi olmayan görüntüler yayimlayarak korku salmaya çalisan taraflar kardes ve dost ülkeler ile olan iliskilerimize zarar veremeyecekler.” ifadelerini kullandi.

Basbakan Ramazan ve Içisleri Bakani Serafettin’in olay mahallinde incelemelerde bulundugunu kaydeden Said, sorusturmanin en üst düzeyde takip edildigini vurguladi.

Içisleri Bakanligi tarafindan sabah saatlerinde yapilan açiklamada, La Marsa’da bulunan Fransiz Büyükelçiligine ait rezidansin yakininda yer alan bir evde tünel bulundugu duyurulmustu.

Söz konusu evde süpheli faaliyetler olduguna dair istihbarat üzerine düzenlenen baskinda, evde bir tünel kazma çalismasinin belirlendigi kaydedilmisti.

Bakanlik, söz konusu eve bazi terör süphelisi sahislarin gittiginin anlasilmasi üzerine sorusturmaya terörle mücadele ekiplerinin de dahil edildigini bildirmisti.
Kaynak: AA