Biden'dan Virginia'daki Seçim Sonuçlarina Iliskin 'Halk Bizden Isleri Halletmemizi Istiyor' Yorumu

ABD Baskani Joe Biden, Virginia'da dün düzenlenen valilik seçimlerinden Cumhuriyetçilerin zaferle çikmasi sonrasinda "Halk, bizden isleri halletmemizi istiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Biden, ülkede 5-11 yas grubuna da Kovid-19 asisi yapilmasi için onay verilmesine iliskin Beyaz Saray'da açiklamalarda bulundu.

Pazartesiden itibaren tüm ülkede asilamanin mümkün olacagini belirten Biden, ailelere çocuklarina asi yaptirmalari çagrisi yapti.

Konusmasinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Biden, "Virginia'daki seçimleri Cumhuriyetçileri kazandi, Demokratlarin lideri olarak sorumluluk aliyor musunuz?" seklindeki bir sorunun ardindan, "Bu seçimlerin mesrulugunu kabul etmek zorundayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Biden, "Halk, bizden isleri halletmemizi istiyor. Bir seyleri yoluna koymamizi bekliyor. Altyapi paketimizin kisa sürede Kongreden geçecegine inaniyorum." ifadesini kullandi.

Altyapi paketinin seçimden önce geçmesinin iyi olabilecegini belirten Biden, "Demokrat Parti insanlar için üretim yapmali." dedi.

Virginia eyaletinde dün yapilan seçiminden galip çikan Glenn Youngkin, 2009'dan bu yana eyaletteki valilik yarisini kazanan ilk Cumhuriyetçi olmustu.

Birçok analist Biden'in geçen yil Virginia'yi 10 puan fark ile kazandigina isaret ederek, bu eyaletin kaybedilmesinin 2022 Kongre ara seçimleri ve 2024 baskanlik seçimlerinde Demokratlari zora sokacagi yorumu yapti.

Biden konusma yaptigi esnada salondaki birinin telefonunun çalmasi üzerine, "Trump ariyorsa mesgul oldugumu söyleyin." diyerek nükte yapti.

Kaynak: AA