Yemek Odasindan Binlerce Ögrenciye Ingilizce Ögretiyor

Kahramanmaras’ta Ingilizce öretmeni Muhterem Sidan, pandemide ögrencilerin Ingilizce egitimlerinden geri kaldigi düsüncesiyle evinin yemek odasini egitim merkezi haline getirdi. Muhterem ögretmen sosyal medya hesaplarindan ögrencilere Ingilizce dersi veriyor.

Yemek Odasindan Binlerce Ögrenciye Ingilizce Ögretiyor
Kahramanmaras’ta yasayan asker esi Ingilizce ögretmeni Muhterem Sidan’in meslek aski sinir tanimiyor. Sidan, pandemi nedeniyle ögrencilerin egitimden geri kaldigini düsünerek evinin yemek odasini çalisma odasina çevirdi. Telefonuyla çektigi videolari sosyal medya hesabindan paylasan Muhterem Sidan, özellikle ortaokulda egitim gören ögrencilere Ingilizce ögretiyor.

Sidan, “Meslegimde 15’inci yilima giriyorum ve Manisaliyim aslen ama Kahramanmaras’ta yasiyoruz. Geçen yil pandemi sürecinde ögrencilerime ulasma konusunda sorunlar yasadim. Ne yapabilirim diye düsündüm ve aklima bir kanal açmak geldi ve yemek odami çalisma odasi yapmaya karar verdim. Ortaokul seviyesindeki tüm ögrencilerime bütün konulari ünite halinde anlatmaya karar verdim. Çocuklarla sorular çözdük konular anlattik. Odama yerlestirdigim çesitli materyallerle beraber kelime oyunlari oynamaya basladik. Cadi kiliginda masal anlatimi yapmaya basladim. Çok güzel bir aileye dönüstük, 200 kisiden 5 binlere kadar takipçim oldu” dedi.

Yaptigi anlatimlarinin yayin evlerinin ilgisini çektigini ifade eden Sidan, “Ankara’da büyük bir yayin evi ile anlastik ‘Mutis Teacher’ isimli 3 tane konu anlatimli kitabimiz geliyor. Türkiye’nin her yerinden 10 yazar ile beraber, ‘Writers Reunion’ isimli egitim gönüllülügü platformu olusturduk. Hepimiz Ingilizce yeni nesil ve LGS hazirlik sorular olusturup ögretmenlerimize yolladik. Yemek odami egitim merkezi haline getirdigime herkes çok begendi. Ama çok yoruldugumu da fark ediyorlar. Çok yorucu bir is ancak meslek aski. Ögretmen bir ailenin çocuguyum ve esim asker oldugu için çok gezen biriyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA