Van'da Gösteri Yürüyüsü Ve Açik Hava Toplantilarina Geçici Yasak

Van Valiligi, gösteri yürüyüsü ve açik hava toplantilarinin 15 gün süreyle yasaklandigini duyurdu.

Valilikten yapilan açiklamada, Anayasa ve kanunlarda öngörülen sinirlandirma ve yasaklama sartlarini dogrudan ve açikça olusturdugu degerlendirilen eylem ve saldirilarin önüne geçilmesinin planlandigi bildirildi.

Vatandaslarin can ve mal güvenliginin saglanmasi, terör örgütlerinin planlarinin bertaraf edilmesi, milli güvenligin olusturulmasi, kamu düzeni ve genel sagligin korunmasi, temel hak ve özgürlükler ile asayisin devaminin temini ile siddet olaylarinin yayginlasmasinin engellenmesinin amaçlandigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Van sinirlari içinde 30 Kasim'dan geçerli, 14 Aralik tarihi de dahil, 15 gün süreyle Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüsü ve açik hava toplantilari, 2911 sayili kanunun ilgili hükümlerine istinaden yasaklanmistir. Ilimizde düzenlenecek olan basin açiklamasi, oturma eylemi ve anket yapilmasi, çadir ve stant kurulmasi, imza kampanyasi düzenlenmesi, bildiri, brosür ve el ilani dagitilmasi, Il idaresi Kanunu'nun 11. maddesinin A ve C fikra hükümleri geregince belirtilen tarihlerde mülki idare amirinin iznine baglanmistir."

Kaynak: AA