Sokak Hayvanlarini Beslemek Için 'Empati' Karavaniyla 15 Il Dolasti

Kocaeli'de yasayan hayvansever is insani Murat Ilgar, 'Empati' adini verdigi karavaniyla Türkiye turuna çikarak sokak hayvanlarina mama dagitiyor Simdiye kadar 15 ili dolasan Ilgar, Ege ve Güneydogu Anadolu'daki sehirlere de giderek sokak hayvanlarina destek olacak Ilgar: 'Bu canlarla ilgilenmek beni rahatlatiyor, bunlardan aldigim sevgi beni baska yere götürüyor'.

KADIR YILDIZ - Kocaeli ve Almanya'da geri dönüsüm fabrikasi bulunan hayvansever is insani Murat Ilgar, sokak hayvanlarina mama desteginde bulunmak için karavaniyla çiktigi Türkiye turuna devam ediyor.

Bakima muhtaç durumdaki sokak hayvanlarina destek olmak için karavan yaptiran Ilgar, "Empati" ismini verdigi araciyla 2 Eylül'de Kocaeli'den yola çikti.

Kilometrelerce yol katederek farkli cografyalardaki sehirlere giden Ilgar, hayvanseverlerle irtibat kurarak buralardaki sokak hayvanlarina aracina yükledigi mamalari dagitiyor.

Simdiye kadar Istanbul, Ankara, Erzurum, Adana, Rize ve Kars'in da aralarinda oldugu 15 sehirde sokak hayvanlarini besleyen Ilgar, Ege ve Güneydogu Anadolu'daki bazi kentlere de giderek turunu tamamlayacak.

- "Dostlarimiza sahip çikmamiz lazim"

Kocaeli Üniversitesi Doga ve Hayvan Dostlari Kulübü ile Kocaeli Doga ve Hayvan Dostlari Dernegi gönüllüsü olan Ilgar, AA muhabirine, 7 kedi ve 9 köpegi oldugunu, hayvan sevgisinin ailesinden kendisine geçtigini anlatti.

Türkiye'nin her kentinde sahipsiz sokak hayvanlari bulundugunu aktaran Ilgar, onlara severek yardim ettigini dile getirdi.

Ilgar, gönüllülerin hayvanlarin beslenmesine ve tedavisine yardimci oldugunu, onlarin bu durumunu görüp sorunlari duyurmak istedigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Duyarli belediye baskanlari ve idareciler, sokak hayvanlariyla ilgileniyor. Bu canlar dostumuz ve arkadasimiz, onlara sahip çikmamiz lazim. Projemiz yurt disindan da ilgi gördü. Amacim, karavanla bir günde birkaç bölgeye ulasmakti. Bundan sonraki istikametimiz, Ege ve Güneydogu Anadolu olacak. Gönüllü insanlarin sikintilarini yansitmak da istiyoruz. Gerçekten zor durumda olan gönüllü insanlar var."

- "Lütfen siz de bir cana sahip çikin"

Sokak hayvanlarinin sevilmekten baska bir sey istemedigini dile getiren Murat Ilgar, besleme yaptigi kentlerde bunu gördügünü söyledi.

Ilgar, gönüllülerle iletisime geçerek ihtiyaca göre il bazinda 150-300 kilogram mama dagittigini belirterek, "Zamanimi sokak hayvanlarina harcamak beni mutlu ediyor. Besleme yaptigimizda o hayvanlarin yanima gelmesi, sarilmasi, bakislari beni mutlu ediyor. Inanin imkanim olsa alip hepsini götürecegim." diye konustu.

Bu projeyle bir misyon yüklendigini hissettigini dile getiren Ilgar, söyle devam etti:

"Hem Kocaeli hem de Almanya'da yogun çalisiyorum, bu canlarla ilgilenmek beni rahatlatiyor, bunlardan aldigim sevgi beni baska yere götürüyor. Is insanlarina seslenmek istiyorum; lütfen siz de bir cana, bu ise gönül verenlere sahip çikin. Bir is yerinin bir paket mama vermesi, onlari etkilemez. Bir paket mama da olsa bu canlara destek olun."

Ilgar, istenmeyen sokak hayvanlarinin daglik alanlara birakilmasinin yanlis oldugunu vurgulayarak, insanlara duyarli olmalari çagrisinda bulundu.
Kaynak: AA