Sivas Çeçen Kafkas Dernegi Baskani Ergüven'den 'Çerkezlerin Türkiye'de Asimile Edildikleri' Iddiasina Tepki Açiklamasi

'Alt kimliklerimiz zenginliklerimiz olmakla birlikte bizler, Türk kimligine ve bagimsiz, çagdas Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandasligina büyük bir onur ile sahibiz' 'Kafkas halklari, bagimsiz ve çagdas Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür birer fertleri ve kurucu unsurlaridir'.

Sivas Çeçen Kafkas Dernegi Baskani Ayhan Ergüven, "Çerkezlerin Türkiye'de asimile edildikleri" iddiasina iliskin, "Alt kimliklerimiz zenginliklerimiz olmakla birlikte bizler, Türk kimligine ve bagimsiz, çagdas Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandasligina büyük bir onur ile sahibiz." degerlendirmesinde bulundu.

Ergüven, yazili açiklamasinda, Almanya menseli basin organinda yayimlanan belgeselde yer alan, Türkiye'de Çerkezlerin asimile edildigi iddialarina tepki gösterdi.

Türkiye'de herkesin özgürce yasadigini vurgulayan Ergüven, sunlari kaydetti:

"Tarihte Osmanli Imparatorlugu'nun Kafkasya'daki kalesi olmus Kafkas halklari, Türkiye Cumhuriyeti'nin bagimsizlik mücadelesinin yegane savunuculari ve bu devletin kurucu unsurlaridir. Alt kimliklerimiz zenginliklerimiz olmakla birlikte bizler, Türk kimligine ve bagimsiz, çagdas Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandasligina büyük bir onur ile sahibiz. Bu baglamda gerek kültürümüzle gerekse dillerimizle Türk devletinde hep beraber özgürce yasamaktayiz.

Bir kez daha üzerine basa basa sunu söylüyoruz: Kafkas halklari, bagimsiz ve çagdas Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür birer fertleri ve kurucu unsurlaridir."
Kaynak: AA