Samsun'da Egitimin Kalitesini Artiracak Ve Kamu Tasarrufu Saglayacak Projeler Tanitildi

Vali Zülkif Dagli: 'Benim Okulum, Kardes Okul ve Imece projelerinin müdürlerimizin önderliginde basarali olacagina inaniyorum'.

Samsun'da Il Milli Egitim Müdürlügünce egitimin kalitesini artiracak ve kamu tasarrufu saglayacak Benim Okulum, Kardes Okul ve Imece projelerinin tanitimi yapildi.

Vali Zülkif Dagli, Sehit Ömer Halisdemir Toplanti Salonu'nda düzenlenen tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, proje bazli çalismalari önemsediklerini vurguladi.

Dagli, projelerin okul bazli oldugunu, egitimcilere ayri bir yük getirmeyecegini ifade ederek, "Benim Okulum, Kardes Okul ve Imece projelerinin müdürlerimizin önderliginde basarali olacagina inaniyorum. Benim Okulum Projesi okullarimizda egitim ve ögretimle ilgili hem egitim materyalleri hem fiziki çevrenin iyilestirilmesi ve güzellestirilmesi bazli. Fiziki iyilestirmenin yani sira kodlama atölyeleri, satranç, akil ve zeka siniflari, hobi atölyeleri kurulmasi hedeflenerek çocuklarin her alanda yetismesi amaçlaniyor. Bu da fiziki imkanlar ve çevreyle basliyor. Bu manada Benim Okulum Projesi'ni gerçekten önemsiyoruz." diye konustu.

Kardes Okul Projesi'nin ise kurumlar arasinda yardim yapma projesi olmadigini, amaçlananin okullar arasinda isbirligini artirmak oldugunu ifade eden Dagli, "Tecrübeyi paylasmak, teknik imkanlari bir araya getirmek suretiyle bir seyler yapmak. Iki okulun kardes okul birlikteligi olusturmak suretiyle bir sinerji içinde TEKNOFEST'te bir yarismaya katilmasi örnegin. Bunlarin hepsi Kardes Okul Projesi içinde yapilabilir." ifadesinde bulundu.

Dagli, Imece Projesi'nin ise okul ve tüm kamu kurumlari arasinda malzeme paylasimi yapilarak tasarruf saglayacak bir proje oldugunu vurgulayarak, söyle devam etti:

"Biz hiçbir seyi israf etmemeliyiz. Okulumuz için fazla olan malzeme baska bir kurum çok önemli bir gereksinim olabilir, o kurumun isine yarayabilir. Tüm malzemelerimizi ihtiyaci olan kurumlara aktarmak suretiyle herkesin isine yarar bir durum olusturmak istiyoruz."

Vali Dagli, yeni bir kitap okuma projesiyle de ögretmenlerin yüksek lisans yapmasina yönelik çalisma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit de kalite ve vizyon merkezli hedeflerin ancak çaga uygun yaklasimlarla elde edilecegine inandiklarini söyledi.

Egitim ihtiyaçlarini hizli ve etkili bir sekilde tamamlamak için proje odakli bir çalisma stratejisi olusturmaya gayret gösterdiklerini belirten Yigit, bu anlayisla ilde bugüne kadar uygulanan tüm projelerin ögrencilere büyük katkilar sagladigini kaydetti.

Toplantiya kaymakamlar, belediye baskanlari, ilçe milli egitim müdürleri, okul müdürleri ve ögretmenler katildi.
Kaynak: AA