Organize Sanayi Için Yeni Yer Müjdesi

AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, Dogu Anadolu’nun en büyük kentlerinden biri olan Erzurum’da organize sanayi bölgesi için yeni bir yer belirleme çalismalarinin tamamlanmak üzere oldugunu söyledi.

Organize Sanayi Için Yeni Yer Müjdesi
Çalismalarin belirli bir asamaya geldigini belirten AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Ilimizin ekonomik anlamda güç kazanmasi, yeni yatirimcilarin kente gelmesinin saglanmasi ve yeni istihdam alanlarinin olusturulmasi için bir süreden beri AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdag, Zehra Taskesenlioglu Ban, Selami Altinok ve Ibrahim Aydemir girisimlerde bulunmaktaydi. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen’in de katki sundugu çalismalar son asamaya geldi. Organize Sanayi’nin kurulacagi alan belirlenmis olup ayrintilar üzerinde çalisilmaktadir.” dedi.

Organize sanayi bölgesi için yer belirleniyor

Türkiye’nin dördüncü Organize Sanayi Bölgesinin 1968 yilinda Erzurum’da kuruldugunu hatirlatan Baskan Öz, “1. Organize Sanayi Bölgemizde bugün 5 bin 250 kisi istihdam edilmektedir. 2. OSB’nin de tam anlamiyla faaliyete geçmesiyle bu rakam daha yukarilara tasinacaktir. Yakin bölgemizde yer alan ülkelerde yasanan karisikliklar, bes sinir kapisina yakinligiyla ihracata uygun bir kent olan Erzurum’u çekim merkezi haline getirecektir. Bu noktadan hareketle biz de yatirimcilarimiza yeni alanlar saglamak ve her alanda çözümler üretmek için çabalarimiza devam ediyoruz. Gelismelerden süreç içerisinde kamuoyunu ayrica bilgilendirecegiz” dedi.

Milli egitime 350 milyon TL ek ödenek

Milli Egitim alaninda da çalismalarin devam ettigini belirten AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, okullarin güçlendirme, onarim ve yapim islerinin toplam proje bedelinin 620 milyon TL’ye ulastigini söyledi.



Çalismalarin Milli Egitim il Müdürlügü tarafindan yürütüldügünü belirten AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Devlet ve Il Yapim Programi ile 14 yeni okul/kurum yapilmasi, 44 okulda güçlendirme isi; Mesleki Egitim’de 1000 Okul Projesi kapsaminda 7 okulda büyük onarim, 55 birlestirilmis sinifli okulda WC’lerin yenilenip siniflara kalorifer tesisati çekilmesi, 90 okulda bakim onarim isi, 9 adet ögretmen lojmani yapimi için harcanan 195 milyon TL ile 2022 yilinda yapimina baslanmasi planlanan 32 yeni okul ve kurum için gönderilen 350 milyon TL ve 150 okulun dogalgaz dönüsümleri için gönderilen 75 milyon TL ödeneklerle 401 yeni yapim ve onarim isinin toplam proje bedeli 620 milyon TL’ye ulasti. Güçlendirme ve onarim çalismalari sorunsuz bir sekilde devam ediyor. Bu okullarimizda ögrenim gören çocuklarimiz süreçten olumsuz etkilenmemeleri adina yakin okullara yönlendirilmis durumdadir. Hem egitim sürecini hem yapilan çalismalari yakindan takip etmekteyiz” dedi.

Okullarda dogalgaz dönüsümü tamamlanacak

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdag, Zehra Taskesenlioglu Ban, Selami Altinok ve Ibrahim Aydemir’in girisimleriyle Millî Egitim Bakanligi tarafindan ilkokul ve ortaokul yapimi için 350 milyon TL ek ödenek çikarildigini belirten Baskan Öz, “Ilimizde 16 adet ilkokul, 7 adet ortaokul, 2 adet ögretmenevi, 3 adet pansiyon, 1 adet yemekhane, 2 adet atölye ve 1 adet meslek egitim merkezi olmak üzere toplamda 32 adet yapim isi kabul edilmis durumdadir. 2022 yili içinde diger yapim isleri için yeni bir ek ödenek çikarilmasi için de çalismalar devam etmektedir. Bakanlik tarafindan gönderilen ek ödenekle ilk olarak dogalgaz hatti bulunan tüm ilçelerimizde okullarimiz dogalgaz dönüsümü gerçeklestirilecek. 300 okulda ise iyilestirme çalismalari yürütülecek.” diye konustu.

Sekmen: 1527 okulun onarimini yaptik

Tarihi ve kültürel bir birikime sahip olan kadim sehir Erzurum’un bünyesinde barindirdigi zenginliklerle Anadolu’nun en önemli kavsak noktalarindan biri oldugunu belirten Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise egitime önem verdiklerini belirterek, “Erzurum, milli ve manevi ruhlari barindiran bir serhat kentidir. Ilim ve bilimin besigi sehrimizde ‘Egitim en büyük önceligimizdir’ diyerek Erzurum’da 6 yilda 1527 okulumuzun bakim ve onarimini yaptik.” diye konustu.

Egitime verdikleri önem geregi çesitli yatirimlar yaptiklarinin altini çizen Baskan Sekmen, “6 yilda il genelinde 7 bilgi evi, 17 ESMEK ve içerisinde toplam 160 bin kitap bulunan 16 da kütüphane insa ettik. Bilgi evlerimiz, çocuklarimizin egitim hayatina inanilmaz bir destek sagladi. Bilgi Evlerimiz, içerisinde okuma salonu, etüt merkezi, bilgi bankasi ve kütüphaneleri barindirarak bilgiye erisimin en kolay oldugu bir egitim merkezi olarak tasarlandi. Sehrimizin ekonomik, sosyal, egitim ve kültür hayatina renk katan Erzurum Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari’ndan simdiye kadar 250 bin vatandasimiz faydalandi. 6 yilda 1500 kursa katilan hemsehrilerimiz, bugün gelinen noktada örgün egitimi tamamlayan ve kent istihdamina yön veren bu kurulusta birer meslek sahibi oldu. Kisisel birikimi yükseltmek, meslek edindirmek, aktif üretici olmak ve gelir elde etmek gibi birçok özellige sahip olan bu sosyal doku projesiyle tabiri yerindeyse bir Istihdam ve Sanat Okulu olarak tanimlanan ESMEK’lerde, bu egitim yuvalarinda sehrimizin ekonomik sorunlarina çözüm bulmaktayiz. Arzu edilen gençligin insaasi için de elimizden gelenin en iyisini yapmaktayiz. Ilimizde üniversite gençligi için Atatürk Üniversitemizin bünyesinde Gençlik Aktivasyon Merkezi insaa ettik. Ögrencilerimizin günlük yasamdaki temel ihtiyaçlarini ücretsiz olarak karsiliyoruz. Çamasirhane, online arastirma merkezi, kütüphane, saha satranci, golf, bahçe bilardosu ve akilli kafeden olusan bu merkezde gençlerimiz kitap okuyup, arastirma yaparak geleneksel zeka oyunlariyla bos vakitlerinde bilgi dagarciklarini gelistiriyor. Gençlik Aktivasyon Merkezimiz, gençlere sosyal, kültürel ve entellektüel bir ortam da sunuyor.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA