Mugla'da Ilkokul Ögrencilerinin Topladigi Atik Yagla Engelli Ögrenciye Tekerlekli Sandalye Alindi

Mugla'nin Ortaca ilçesinde ilkokul ögrencilerinin topladigi atik yag karsiliginda alinan tekerlekli sandalye engelli ögrenciye hediye edildi.

Cengiz Topel Ilk Okulu Çevreyi ve Yesili Koruma Kulübü ögrencileri, "Ortaca'da evimiz temiz kalsin çevremiz" projesi kapsaminda topladiklari 1 ton atik yag, Milli Egitim Bakanligi protokollü Deha Biodizel A.S. Fethiye Sube Müdürlügüne teslim edildi.

Teslim edilen atik yag karsiliginda ise tekerlekli sandalye törenle Sehit Piyade Astegmen Ünal Daka Ilkokulu Özel Egitim 1. sinif ögrencisi 7 yasindaki dogustan bedensel engelli Cennet Fatma Pekel'e hediye edildi.

Cengiz Topel Ilkokulu Müdürü Hamdi Kartal, projeyle evlerdeki bitkisel atik yaglarin geri dönüstürülmesi ve çevre koruma konusunda farkindalik olusturmayi amaçladiklarini söyledi.

Ögrencilerin "Sifir Atik" kavramini yaparak ve yasayarak ögrendiklerini anlatan Kartal, "Projemizin üçüncü yilinda ne mutlu bize üçüncü tekerlekli sandalyemizi de ögrencimizle bulusturuyoruz. Verilen desteklerle de bulusturmaya devam edecegiz." dedi.

Törende, Çevreyi ve Yesili Koruma Kulübü danisman ögretmenleri Kamil Karakas ve Süleyman Baydur'a, kulüp temsilcisi ögrencileri Elif Karadogan, Deniz Mina Özdemir, Beyza Canbay ve Zeynep Baydur’a tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA