Mesleki Egitim Merkezi Programi Kirsehir OSB'de Uygulanmaya Baslandi

Milli Egitim Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi arasindan imzalanan protokol kapsaminda Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mesleki Egitim Merkezi Programi açildi.

Okul Müdürü Turan Altiok, yazili açiklamasinda, iki bakanlik arasindaki protokolle sanayi sektöründe yasanan gelismelerle egitim sisteminin esgüdümünü saglama, sanayi sektörünün ihtiyaç duydugu nitelikli is gücü ihtiyacini karsilama ve istihdama katki saglamanin amaçlandigini belirtti.

Protokol sonrasinda okullariyla Kirsehir Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) eslestirildigini vurgulayan Altiok, ziyaretler yaparak is birligi çerçevesinde çalismalara basladiklarini ifade etti.

Altiok, "Protokol kapsaminda Kirsehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Eraslan ziyaret edilerek bilgilendirilme yapildi, irtibat bürosu kurularak, Mesleki Egitim Merkezi Programi anlatildi. Sanayi sektörünün talepleri dogrultusunda her türlü egitimin verilecegi iletildi." degerlendirmesinde bulundu.

Iki bakanligin protokolü ile okullarin atölye ve laboratuvar imkanlarinin yeni teknolojilerle donatilmasi ve malzeme destegi saglanmasinin amaçlandigini belirten Altiok, sunlari kaydetti:

"Okulumuz mezunlarinin OSB'lerde istihdam edilmesi saglanacak. OSB'de çalisan mevcut personelin egitilmesi, kalfalik, ustalik ve usta ögretici belgeleri ile belgelendirilmesi islemleri yapilacak. Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Kirsehir'in ve OSB'nin hizmetindeyiz."

Altiok, Kirsehir OSB çalisanlari ve ögrencilere yönelik kariyer günü, rehberlik, yarisma gibi farkindalik etkinlikleri düzenlemeyi hedeflediklerini de aktardi.

Kaynak: AA