Kars Saglik Müdürlügü, Saglik Çalisaninin Hasta Yakininca Darbedilmesini Kinadi Açiklamasi

'Tek amaçlari hastalara en zor ve çaresiz anlarinda sefkatle, merhametle yaklasip agrilarini dindirmek olan saglik çalisanlarina yapilan her türlü siddet yasalar çerçevesinde ceza almali ve toplum tarafindan kinanmalidir' 'Siddete maruz kalan tüm saglik çalisanlarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyor, saglikta siddeti kiniyoruz'.

Kars Saglik Müdürlügü, Harakani Devlet Hastanesi'nde görevli hemsirenin tartistigi hasta yakini tarafindan darbedilmesini kinadi.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada, tek amaçlari halka hizmet olan saglikçilarin son zamanlarda giderek artan siddet olaylari nedeniyle artik çalisma alanlarinda kendilerini tedirgin, gergin ve tehdit altinda hissedip görevlerini ifa edemez hale geldikleri belirtildi.

Açiklamada, hastanenin çocuk servisinde görevli saglik çalisaninin servise yatisi yapilan hastaya tibbi müdahalede bulundugu esnada yakini tarafindan siddete maruz kaldigi ifade edilerek, sunlar kaydedildi:

"Saglik çalisanlarinin insan yasamindaki önemi asla azimsanamaz. Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelemizde gerek serviste yatan hastalara tibbi psikolojik destekte gerekse de sahada filyasyonda görevli olarak evlere kadar yapilan ziyarette saglikçilarin hayatimizdaki önemini kat kat anlamis olduk. Tek amaçlari hastalara en zor ve çaresiz anlarinda sefkatle, merhametle yaklasip agrilarini dindirmek olan saglik çalisanlarina yapilan her türlü siddet yasalar çerçevesinde ceza almali ve toplum tarafindan kinanmalidir.

Siddete maruz kalan tüm saglik çalisanlarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyor, saglikta siddeti kiniyoruz."
Kaynak: AA