Kars Saglik Müdürlügü'nden Saglikta Siddette Tepki!

Kars’ta önceki gün görev yaptigi esnada hasta yakini tarafindan darp edilen saglik çalisanina bir destekte Saglik Müdürlügü’nden geldi.

Kars Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, “Tek amaçlari halka hizmet olan saglik çalisanlari son zamanlarda giderek artan siddet olaylarindan dolayi , artik çalisma alanlarinda kendilerini tedirgin , gergin , tehdit altinda hissederek görevlerini yapamaz hale gelmistir. Son olarak maalesef dün Harakani Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde görev yapan saglik çalisanimiz servise yatisi yapilan bir hastaya tibbi müdahalede bulundugu esnada hasta yakini tarafindan siddete maruz kalmis darp edilmistir” denildi.

Açiklamada, “Saglik çalisanlarinin insan yasamindaki önemi asla azimsanamaz. Özellikle Kovid 19 salgini ile mücadelemizde gerek serviste yatan hastalara tibbi psikolojik destekte , gerekse sahada filyasyonda görevli olarak evlere kadar yapilan ziyarette saglikçilarin hayatimizdaki önemini kat kat anlamis olduk. Tek amaçlari hastalara en zor ve çaresiz anlarinda sefkatle, merhametle yaklasip agrilarini dindirmek olan saglik çalisanlarina yapilan her türlü siddet yasalar çerçevesinde ceza almali ve toplum tarafindan kinanmalidir. Saglik çalisanimiza yönelik uygulanan siddet ile ilgili beyaz kod olusturulmus emniyete bildirilmistir. Adli sürecin takipçisi olacagiz. Siddete maruz kalan tüm saglik çalisanlarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saglikta siddeti kiniyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA