Italya'da Canli Yayinda Kadin Muhabire Taciz

Italya’da geçtigimiz cumartesi günü Empoli-Fiorentina maçi sonrasinda stadyum çikisinda canli yayin yapan muhabir Greta Beccaglia, taraftarlarin fiziksel ve sözlü tacizine ugradi.

Italya'da Canli Yayinda Kadin Muhabire Taciz
Italya’da kadin muhabire taciz ülkeyi ayaga kaldirdi. Geçtigimiz cumartesi günü Empoli kentinde Empoli-Fiorentina maçinin oynandigi Carlo Castellani Stadyumu’ndan canli yayin yapan Toscan TV muhabiri Greta Beccaglia, maç çikisi taraftarlarin fiziksel ve sözlü tacizine ugradi. Beccaglia, canli yayin sirasinda bir taraftarin fiziksel olarak tacizinin ardindan baska bir taraftarin ise mikrofonu almasi ile sözlü tacizine ugradi. Taraftar daha sonra kameraya el hareketi yaparak olay yerinden ayrildi. Beccaglia, olayin ardindan bugün tacizci hakkinda sikayetçi oldu. Floransa polisi, 45 yasindaki tacizci Empoli taraftarini görüntülerden tespit ederek gözaltina aldi. Ancona sehrinde ikamet ettigi belirlenen ancak adi açiklanmayan taraftar cinsel tacizle suçlaniyor.

Greta Beccaglia, basina verdigi demeçte olay nedeniyle çok üzgün ve saskin oldugunu ifade ederek, en çok çevredeki insanlarin tepkisizliginden etkilendigini dile getirdi.

Italya Spor Bakani Yardimcisi Valentina Vezzali yaptigi açiklamada, gazeteci Beccaglia ile hem bir kadin hem de temsil ettigi kurum olarak dayanisma içinde oldugunu vurgulayarak, tacize sessiz kalan diger taraftarlara tepki gösterdi.

Toskana Basin Dernegi ve Toskana Spor Gazetecileri Grubu Ussi tarafindan yapilan açiklamalarda ise, kadin gazeteciye yapilan taciz kinanarak, dava açilmasi halinde durusmaya müsteki olarak katilma karari alindigi duyuruldu.

Canli yayin sirasinda stüdyodaki sunucu Giorgio Micheletti’nin Beccaglia’ya tacize ugradigi anlarda sinirlenmemesini ve üzülmemesini söylemesi ise sosyal medya kullanicilari tarafindan sert bir dille elestirildi.
Kaynak: İHA