Istanbul'da Egitim Ögretime Bir Gün Ara Verildi

Istanbul Valiligi, kentte etkisini sürdüren firtina nedeniyle egitim ögretime bir gün ara verildigini duyurdu.

Istanbul Valiliginden yapilan açiklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlügünden alinan son verilere göre kentte kuvvetli rüzgar ve firtinanin bu gece etkisini sürdürecegi, yarin saat 18.00'e kadar 70-90 km/sa hizda olacaginin tahmin edildigi belirtildi.

Açiklamada su ifadelere ver verildi:

"Istanbullu vatandaslarimizin ve ögrencilerimizin olumsuz hava kosullari sebebiyle magduriyet yasamamalari için Valiligimizce, resmi-özel tüm okullar, halk egitim merkezleri, olgunlasma enstitüleri, özel ögretim kurslari, motorlu tasit sürücü kurslari, çesitli kurslar, özel egitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetistirme kurslari ile özel okullardaki takviye kurslari da dahil olmak üzere, bütün egitim kurumlarinda 'yüz yüze egitim' faaliyetlerine 30 Kasim 2021 Sali günü bir gün süreyle ara verilmistir. Kamu kurum ve kuruluslarinda çalisan malul ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrica bir talimat veya talebe gerek kalmaksizin, belirlenen tatil süresince idari izinli sayilacaklardir."

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, su ifadelere yer verdi:

"Istanbul'da hayati olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle, egitim kurumlarimizda yüz yüze egitime 30 Kasim Sali günü bir gün süreyle ara verilmistir. Kamu kurumlarinda çalisan engelli ve hamile personel izinli sayilacaktir."

Kaynak: AA