Frigya'yi 'Kral Midas' Ve 'Frig Sapkali' Bebekler Tanitacak

Afyonkarahisar'in Sultandagi ilçesinde Kadin Kültür Evi bünyesinde kurulan kooperatifte üretilen 'Kral Midas' ve 'Frig sapkali' bebekler Frigya'nin tanitilmasina katki sunacak Sultandagi Kaymakami Murat Demirbilek: 'Ayazini'deki turizm potansiyelini desteklemek için Kral Midas ve Frig sapkali bebegi bu bölgede tanitmak istiyoruz. Hem kadinlar kazanacak hem Afyonkarahisar kazanacak'

CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'in Sultandagi ilçesindeki Kadin Kültür Evi bünyesinde kurulan kooperatifte üretilen "Kral Midas" ve "Frig sapkali" bebekler Frigya'nin tanitiminda kullanilacak.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in talimatiyla baslatilan Kadin Kültür Evleri Projesi kapsaminda kurulan Sultandagi Kadin Kültür Evi'nde ev kadinlari Kral Midas ve Frig sapkali bebek ile ev ekonomilerine katki sagliyor.

Sultandagi Kaymakami Murat Demirbilek, AA muhabirine, Vali Çiçek'in önderliginde bütün ilçelere kadin kooperatifleri kuruldugunu söyledi.

Sultandagi Kadin Kooperatifinde 15 çesit bebek ürettiklerini anlatan Demirbilek, Ayazini'de turizmle ilgili çalismalarda bu bebekleri kullandiklarini söyledi.

Frigya'nin tanitimi için Kral Midas ve Frig sapkali bebekleri ön plana çikardiklarini vurgulayan Demirbilek, söyle konustu:

"Hem bebek çesidini artirmak hem de Ayazini'deki kültür turizmini desteklemek amaciyla yeni bir ise girdik. Kadinlarin ellerinde siparisler var. Onlari çalismaya devam ediyorlar. Daha da artiracagiz çesidi insallah. Frigya bölgesi Ankara, Eskisehir, Kütahya ve Afyonkarahisar olmak üzere bütün bölgeyi kapsiyor. Özellikle son zamanlarda Ayazini bölgede bir turizm destinasyonu anlaminda çok büyük potansiyele sahip. Buraya 1,5 milyon civarinda turist bekleniyor. Turizm potansiyelini desteklemek için Kral Midas ve Frig sapkali bebegi bu bölgede tanitmak istiyoruz. Hem kadinlar kazanacak hem Afyonkarahisar kazanacak."

Kursiyerlerden Gülsah Dinç (34), kooperatif kuruldugundan bu yana 15 çesit bebek yaptiklarini ifade etti.

Son günlerde de Kral Midas ve Frig sapkali bebegi üretmeye çalistiklarini animsatan Dinç, "Bunlarin giyim tarzlarindan dikimlerine kadar her çesitlerini arastirarak çalismalarini yürüttük. Su anda satislarimiz çok güzel." dedi.

Kursiyerlerden Servet Günyüzlü (49) de bebeklerin yapiminin zor olmadigini kaydetti. Günyüzlü, "Bu çalismadan kadinlar da kazaniyor. Satislar çok güzel. Daha da güzel olacak insallah." dedi.
Kaynak: AA