Darp Edilen Saglik Çalisanina Destek Çig Gibi Büyüyor

Kars’ta görevini yaparken darp edilen saglik çalisanina bir destekte meslektaslarindan geldi. Hastane önünde toplanan saglik çalisanlari arkadaslarinin darp edilmesine tepki gösterdi.

Darp Edilen Saglik Çalisanina Destek Çig Gibi Büyüyor
Saglik çalisani Enes Sefa Yurduöz’ü darp eden zanli ise çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde önceki gün darp edilen Enes Sefa Yurduöz, destek vermek üzere meslek taslari hastane önünde toplandi.

Harakani Devlet Hastanesi önünde toplanan saglik çalisanlari adina açiklama yapan Saglik sen Kars Sube Baskani Muharrem Koskalan, “Bugün burada toplanma nedenimiz hastanemiz çocuk servisinde görev yapan Enes Sefa Yurduöz tedavi sirasinda hasta odasina gittigi zaman hasta yakini tarafindan fiziksel siddete maruz kalarak darp edildi. Daha 22 yasinda mesleginin ilk yillarinda böyle bir siddete maruz kalmasi bizleri derinden üzmüstür. Hep birlikte saglik çalisanlarina uzanan eller kirilsin diyoruz” dedi.



Görevi basinda darp edilen saglik çalisani Emre Sefa Yurduöz, “benim yasadigim sey bu zaman kadar tevizyonlarda, sosyal medyada sürekli görüyorduk. Bu yasanilanlarin bugün balimiza gelmesi gerçekten olayinin ciddiyetinin farkina varilmasi lazim. O kadar mücadelemize ragmen bizlere saygi duymamasi, kolaymis gibi bir saglik çalisanina, sifa dagitan ele kalkip, o elleri kirmasi bana atilan gibi kafa atilmasi çok büyük bir sikintidir. Saglik çalisanlari olarak tepkimizi dile getiriyoruz” diye konustu.



“POLIS KISA SÜREDE YAKALADI”

Kars Harakani devlet Hastanesi’nde görevli saglik çalisanini darp eden B.V. Kars Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince kisa sürede yakalanarak göz altina alindi. Gözaltina alinan B.V. emniyetteki islemlerinin ardindan önce saglik kontrolünden geçirildi. Ardindan da Adliyeye sevk edildi.

“TUTUKLANARAK CEZAEVINE KONDU”

Öte yandan Emniyetteki islemlerinin ardindan Adliye sevk edilen B.V. hakim karsisina çikarildi. B.V. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Isik Çapanoglu / IHA)
Kaynak: İHA