Bu Lisede Okuyan Ögrenciler Asgari Ücret Kadar Kazaniyor

Tokat’ta meslek lisesinin matbaacilik bölümünde okuyan ögrenciler asgari ücret kadar kazaniyor.

Bu Lisede Okuyan Ögrenciler Asgari Ücret Kadar Kazaniyor
Tokat Zübeyde Hanim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapilan yatirimla matbaa atölyesi kuruldu. Dijital matbaa atölyesinde çalismaya baslayan ögrenciler meslek ögrenirken aile bütçesine de kazanç saglamaya basladi.

Tokat Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali, matbaa teknolojileri alaninda hem teorik hem de uygulamaya dönük egitimler alan ögrencilerin aile bütçesine katki sagladigini söyledi.

Mili Egitim Bakani Mahmut Özer’in destekleri ile dijital matbaanin kurulduguna dikkat çeken Müdür Küçükall, “Matbaamiz bölgenin en kapsamli dijital matbaasi çok donanimli ve kapsamli bir matbaa. Bu sene ilk ögrencilerimizi aldik. Ögrencilerimiz egitime basladi.

Is yaparak, is basinda egitimlerini aliyorlar ve çok daha kaliteli eleman olarak yetismis oluyorlar. Ayni zamanda ögrencilerimiz buradan yaptiklari islerden bütçelerine de katki sagliyorlar. Döner sermaye üzerinden de ekstra bir gelir elde ediyorlar” dedi.



Asgari ücret kadar kazaniyorlar

Müdürü Küçükali, ögrencilerin asgari ücrete yakin para kazandigini ifade ederek, “Hatta bazen siparisler çok fazla olunca daha da fazla kazanabiliyorlar. Ögrenciler için bulunmaz bir nimet. Hem maddi yönden gelir elde ediyorlar, hem de is basinda egitim almis oluyorlar. Bugün de matbaacilik alaninda mezun olan çocuklarimiz is bulmada da hiçbir yasamiyor. Bakanligimizin dijital ortamda göndermis oldugu soru fasiküllerini yardimci kaynaklari, tamamini matbaamizdan basip dagitabiliyoruz. Diger il müdürlüklerimiz de Amasya Çorum, Sivas il Milli Egitim Müdürlüklerimiz de yine ayni sekilde baskilarini bize yaptiriyor. Hem milli egitim kazaniyor, hem vatandas kazaniyor, hem ögrenciler” diye konustu.

Ögrencilerde meslek ögrenirken aile bütçesine katki saglamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA