Bitlis'te Meslek Lisesi Ögrencileri Ürettikleri Boyalarla 323 Okulu Renklendirdi

Günlük 1 ton kapasiteli atölyede 4 ay önce üretime baslayan ögrenciler, kisa sürede birçok okulun boya ihtiyacini karsilayarak 300 bin lira ciro elde etti Cemil Özgür Meslek Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Alan Ögretmeni Nargül Korkmaz: 'Döner sermaye kapsaminda ögrencilerimiz hem meslek ögreniyor hem de maddi olarak ailelerine katkida bulunuyor' Ögrencilerden Ömer Çorak: 'Burada ögretmenlerimizle hem gelecegimiz hem de kentimize destek olmasi açisindan iyi isler yapiyoruz'.

SENER TOKTAS - Bitlis Cemil Özgür Meslek Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Bölümü ögretmen ve ögrencileri, atölyelerinde ürettikleri boyalarla kentteki ve çevre illerdeki okullarin boyanmasina katki sagliyor.

Okulda kimya bölümünde egitim gören 13 ögrenci, 4 ay önce kurulan atölyede ögretmenleri gözetiminde tüm renklerde iç ve dis cephe ile tavan boyasi üretiyor.

Günlük bir ton kapasiteli atölyede çalisan ögrenciler, boya yapiminda kullanilan ürünleri üretim kazanina dökerek çesitli islemlerden geçiriyor.

Karisimin hazirlanmasinin ardindan talep edilen renklendirmeyi yapan ögrenciler, üretim asamasi tamamlanan boyayi kovalara doldurarak etiketlerini yapistiriyor.

Derslerde ögrendikleri bilgileri atölyede uygulama sansi da bulan ögrenciler, hem tecrübe kazaniyor hem de gelir elde ediyor.

Il ve ilçelerden gelen talepler üzerine yaklasik 10 ton üretim yapan ögrenciler, bu sayede su ana kadar boya ihtiyacini karsiladiklari 323 okulun güzellesmesine katki sundu.

- "4 ayda 300 bin lira ciromuz oldu"

Alan ögretmeni Nargül Korkmaz, AA muhabirine, okulda döner sermaye kapsaminda su bazli boyalar ve kimyasal üretimler yaptiklarini söyledi.

Talep dogrultusunda farkli renklerde tavan, iç ve dis cephe boyalarini ürettiklerini anlatan Korkmaz, söyle konustu:

"Ilimizin tüm okullarina boya üretimi yapiyoruz. Çevre illerden de talep oldugunda karsiliyoruz. En son Siirt'in boya ihtiyacini karsiladik. 13 ögrenciyle çalisiyoruz. Döner sermaye kapsaminda ögrencilerimiz hem meslek ögreniyor hem de maddi olarak ailelerine katkida bulunuyor. Günlük bir ton üretim kapasitemiz var. Bunu artirabiliriz."

Boya üretiminde birçok ham maddenin kullanildigini dile getiren Korkmaz, "Ham maddeleri ögrencilerin destegiyle üretim kazaninda karistirarak çesitli islemlerden geçiriyoruz. En son talep edilen renkleri olusturmak için malzemeleri katarak üretimi 2,5 saatte tamamliyoruz. Boya üretim atölyemiz agustos ayinda açildi. Su ana kadar 300 bin liraya yakin ciromuz olustu. Seneye bunun artacagina eminiz." dedi.

Ögrencilerden Ömer Çorak ise atölyede boya üretimi yaptiklarini belirterek, "Burada ögretmenlerimizle hem gelecegimiz hem de kentimize destek olmasi açisindan iyi isler yapiyoruz. Bu proje tüm meslek liselerinde yapilmali. Ülkeye ve ev ekonomisine destekte bulunuyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA