Balikesirli Ögretmenler Atik Konusunda Bilinçleniyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi ile Il Milli Egitim Müdürlügü is birliginde “A(r)tik Yok Atik Yönetimi ve Iklim Degisikligi Bilinçlendirme” projesi hayata geçirilmeye baslandi. Il genelinde yürütülen proje kapsaminda; gönüllü ögretmenlere atik konusunda hazirlanan rehber dogrultusunda egitimler veriliyor. Ögretmenler araciligiyla, ögrenciler “A (r)tiksiz bir hayat nasil var olur?” konusunu ve bunun önemini eglenerek ögrenecekler.

Balikesirli Ögretmenler Atik Konusunda Bilinçleniyor
Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi’nin öncülügünde yürütülen “Sifir Atik” çalismalari dogrultusunda; Il Milli Egitim Müdürlügü ile Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan imzalanan protokolle “A(r)tik Yok Atik Yönetimi ve Iklim Degisikligi Bilinçlendirme” projesi hayata geçirilmeye baslandi. Proje, sürdürülebilir kalkinma ilkeleri çerçevesinde; atiklari kontrol altina almak, gelecek nesilleri günlük yasamda uygulanacak yöntemler kapsaminda bilinçlendirmek için entegre bir yaklasimla atiklarin yönetimi ve sifir atik prensibini temel aliyor. Balikesir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan “Atik Yönetimi, Sürdürülebilirlik ve Iklim Degisikligi Kolaylastirici Rehberi” kapsaminda il genelinde; gönüllü ögretmenlere egitici egitimleri verilerek ögrencilere ve ailelerine, ögretmenler üzerinden ulasilmasi hedefleniyor.

Çocuklar eglenerek ögrenecekler

4. ve 7. siniflarin müfredatlarina uygun hazirlanan 8 etkinlikten olusan rehber sayesinde ögrenciler sifir atik kavramini güncel konu ve etkinlikler ile etkili, verimli, kalici bir sekilde ögrenecek. Egitimler, çocuklarin keyifle içinde bulunmak istedigi aktiviteler ve oyunlarla gerçeklestirilecek, çocuklar eglenerek ögrenecekler. Atiklarin dogada yok olus süreleri, geri dönüsümün önemi ve bu konuda yapmalari gerekenleri ögrenecek çocuklar daha az atik olusturmanin ve atiklari dogaya atmadan önce bir kez daha düsünmenin önemini kavrayacak.

Hedef, Toplumca atiksiz bir hayat

Egitimlerle ilgili bilgi veren Balikesir Üniversitesi Necatibey Egitim Fakültesi Biyoloji Ögretmenligi Bölümü Ögretim Üyesi Burcu Gülgör Cabbar, uzun süredir çevre egitimleriyle ilgili çalismalar yürüttügünü belirterek “A(r)tik Atik Yok’u nasil basarabiliriz? konusunda ögrenciler için tasarlanmis çesitli etkinliklerimiz var. Ögretmenlerimizle birlikte bunu büyüterek atigin azalmasina sebep olmak için bir seyler yapmak temel amacimiz. Ögrencilerin pek çogunun bu konuda bilinçli olduklarinin farkindayiz. Onlarin da bize destek olup, ailelerini de bu ise katmalarini istiyoruz. Böylelikle, toplumca birlikte atiksiz bir yasama dogru nasil gidebiliriz, iklim degisikligine etkimizi nasil azaltabiliriz konusunda çalismalar yapmayi planliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA