AFAD'dan Görevde Yükselme Ve Unvan Degisikligi Sözlü Sinav Sonuçlari Hakkinda Çikan Haberlere Yönelik Açiklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Sözlü Sinav Sonuçlari hakkinda çikan haberlere iliskin açiklama yapti.

AFAD, Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Sözlü Sinav Sonuçlari hakkinda çikan haberlere iliskin açiklama yapti. Sinava katilan adaylarin tamaminin AFAD personeli oldugunun belirtildigi açiklamada su cümlelere yer verildi:

“AFAD Baskanligi Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Sözlü Sinav Sonuçlari hakkinda bazi medya kuruluslarinda yer alan haberlere iliskin bir açiklama yapilmasi ihtiyaci hasil olmustur. Söz konusu sinava katilan adaylarin tamami halihazirda AFAD personeli olup sinav Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi’nde belirtilen usul ve esaslar dogrultusunda seffaf ve objektif olarak yapilmistir. Adaylarin atamaya esas basari puani; yazili sinavin yüzde 50’si, sözlü sinavin yüzde 50’si alinarak hesaplanacaktir. Sözlü sinavda, adaylar kurul üyeleri tarafindan yazili sinav puanlarindan bagimsiz olarak ilgili yönetmeligimizde yer alan kriterler dogrultusunda, sinavina girdikleri unvanin gerektirdigi temsil kabiliyeti, tutum ve davranislarinin göreve ve ekip çalismasina uygunlugu, saha tecrübesi, koordinasyon yetenegi ile Baskanligimiz görev alanina giren konulara hakimiyeti gibi özelliklerine göre en iyi sekilde degerlendirilmistir. Söz konusu sinavin sözlü asamasinda sinava katilan bin 94 adaydan 795’i basarili olmustur. Görevde yükselmeye tabi “Sube Müdürü” unvani için ise sözlü sinava katilan 467 aday arasindan 273 aday basarili olmustur. Bazi medya kuruluslarinda yer alan iddialarin aksine; Sube Müdürü unvani özelinde yazili sinav sonuçlari ilan listesine göre ilk 10 aday arasindan sadece 1 aday, 90 ve üzeri puan alan 44 aday arasindan ise sadece 3 aday sözlü sinavda basarisiz olmustur. Yazili sinav sonuçlari ilan listesinde yer alan ilk 100 aday arasindan 81 aday sözlü sinavda basarili olmustur. Basari orani yüzde 80’in üzerindedir. Sözlü sinava yönelik yapilan itirazlarin degerlendirme süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”
Kaynak: İHA