Osmangazi'de Çocuklar Sevgiyle Büyüyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (OSMEK) bünyesinde faaliyet gösteren anaokulundaki ögrenciler; sosyal, bilissel ve dil egitimlerinin yani sira küçük yasta robotik kodlamanin inceliklerini ögreniyor.

Osmangazi'de Çocuklar Sevgiyle Büyüyor
Sosyal belediyeciligin en güzel örneklerinden olan OSMEK, ücretsiz olarak düzenledigi birbirinden farkli egitim programiyla bir yandan meslek sahibi olmayan vatandaslari çalisma hayatina kazandirirken, diger yandan hizmete açtigi anaokulu ile ögrencileri sevgiyle yarinlara hazirliyor. Emek Yakup Aktas Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen okul öncesi egitimlerinden toplam 32 ögrenci faydalaniyor. Sosyal, bilissel ve dil gelisimine yönelik egitimler alan çocuklar, ayrica bilim ve teknolojiyi sevdirmede önemli bir adim olan robotik kodlamayi ögreniyor. Derslerin oldukça verimli geçtigini söyleyen anaokulu ögretmeni Gülten Türkoglu, “5 yas grubundan olusan ögrenci sinifimizda robotik kodlama ile akil zeka oyunlari gibi çalismalarin yani sira çesitli alan gezileri düzenliyoruz. Ayrica özel gün ve haftalarda kültürel programlara imza atiyoruz. Zaman zaman gerçeklestirdigimiz matematik çalismalariyla ögrencilerimizi ilkokula hazirliyoruz. Kisacasi buraya gelen çocuklarimiz, birey olabilme yolunda her seyi ögreniyor. Ögrencilerimiz kisa zamanda ciddi ilerlemeler kat ediyor. Ailelerimiz, çalismalarimizdan oldukça memnun. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Tüm çocuklari yürekten kutlayan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar da egitime desteklerini her daim sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: İHA