MHP Heyeti, Sakarya'da STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Bulustu

MHP Grup Baskanvekili Bülbül: 'Türkiye'nin basindan geçen badireleri namusluca, insaflica ortaya koyup arkasindan ekonomide atilan adimlarda 'Sunlar eksik, burada yanlis yapiyorsunuz' dediginiz zaman vatandas nezdinde itibariniz olur. Halden anladiktan sonra oturulur, karsilikli her sey konusulur' 'Türkiye'ye ekonomik, döviz operasyonlari yapilirken, Türk demokrasi tarihine bakin; bu operasyonlarin mutlaka sonucu siyasi krizlere evrilmistir, ama su anda bir siyasi krize evrilemiyor. Niye? Mecliste bir operasyon gerçeklesemiyor'

MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül, "Türkiye'ye ekonomik, döviz operasyonlari yapilirken, Türk demokrasi tarihine bakin; bu operasyonlarin mutlaka sonucu siyasi krizlere evrilmistir, ama su anda bir siyasi krize evrilemiyor. Niye? Mecliste bir operasyon gerçeklesemiyor." dedi.

MHP heyeti, "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" programi kapsaminda Serdivan ilçesindeki bir restoranda sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Programda konusan Bülbül, Türkiye'nin kolay bir süreç geçirmedigini, ekonomik ve sosyal alanda sikintilarla mücadele ettigini anlatti.

Türkiye'de yasananlarla ilgili hükümet nezdinde algi yapilmaya çalisildigina dikkati çeken Bülbül, bu sikintilarin, herhangi bir sekilde dis etken, afet, salgin ve güvenlik ihtiyaçlarindan kaynaklanan bir daralma olabilecegini dislayarak, sadece Türkiye'yi yönetenlerin keyfi kararlariymis gibi algi yaratilmasinin, sikinti halini aldigini dile getirdi.

Salgindan dolayi dünyada her alanda ekonomik anlamda yasanan sikintilari görmezden gelerek elestiride bulunmanin, en hafif tabirle insafsizlik oldugunu vurgulayan Bülbül, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye'nin basindan geçen badireleri namusluca, insaflica ortaya koyup arkasindan ekonomide atilan adimlarda 'Sunlar eksik, burada yanlis yapiyorsunuz' dediginiz zaman vatandas nezdinde itibariniz olur, siyasette de itibariniz olur. Halden anladiktan sonra oturulur, karsilikli her sey konusulur. Hal dedigimiz sey, Cumhur Ittifaki ya da AK Parti iktidarinin hali degil. Milletin ve devletin içine düstügü hali anlamak meselesi. Empati yapacaksak buradan baslamamiz lazim. Sokaga çikip 'Iyisiniz, iyisiniz' demekle bu isi çözmemiz mümkün degil, ama meseleleri enine boyuna bütün faktörleri ortaya koyarak degerlendirelim."

- "Adi konulmamis bir savasin içerisindeyiz"

Bülbül, terörle mücadelenin Türkiye'ye mali yükümlülük getirdigine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Darbe girisiminden sonra baslayan harekatlarla devam eden süreçlerde ordumuzun sefere hazir sekilde bekletilmesinin sonuçlari, maliyeti nedir acaba diye bir degerlendirme de yapmak gerekiyor degil mi? Ama burada hiç kimse yok. Sanki Türkiye güllük gülistanlik, Türkiye'de en ufak bu noktada bir sorun yok, Türkiye bunlarla ugrasmiyor, artan güvenlik sikintisi yokmus gibi... Yahu dünyanin bütün süper güçleri, denizlerimizin dibinde, Kibris adasinin etrafinda sondaj yapmaya çalistigimiz münhasir ekonomik bölgelerimizi taciz etmeye çalisiyor ve Türkiye bugün bunlara karsi gögüs gögse mücadele ediyor. Adi konulmamis bir savasin içerisindeyiz."

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi tartismalarina da deginen Bülbül, "Bati, 'Venezuela'da katilimi düsük bir seçimde ve alinan oy oranlarinda bir mesruiyet görmüyoruz, Maduro'yu mesru devlet baskani olarak kabul etmiyoruz' dedi. Türkiye'de yüzde 80-90 katilim oraniyla seçim olmasa, yüzde 50+1'i alan bir yönetim olmasa, acaba Türkiye'nin basina neler gelecek, kimin mesruiyeti tartisilir, demokratik ve siyasi anlamda istikrar nasil temin edilir? Türkiye'ye ekonomik, döviz operasyonlari yapilirken, Türk demokrasi tarihine bakin; bu operasyonlarin mutlaka sonucu siyasi krizlere evrilmistir, ama su an bir siyasi krize evrilemiyor. Niye? Mecliste bir operasyon gerçeklesemiyor." diye konustu.

- "Türk milleti, ekonomik darbe girisimine karsi asil durusunu gösterecek"

MHP Merkez Disiplin Kurulu Baskani ve Kirikkale Milletvekili Halil Öztürk de 15 Temmuz Darbe Girisimi'nin basarilamadigini, bugün Türk milletinin ekonomik darbe girisimiyle karsi karsiya kaldigini belirtti.

Artan fiyat pahaliligi ile toplumda bir kaos ve kargasa çikarma arzusunun, Türk milletini kismen de olsa gerdigini vurgulayan Öztürk, "Ancak Türk devleti hiçbir zaman diz çökmedi. Bugün de bundan sonraki günlerde de hiçbir zaman diz çökmeyecektir. Ekonomik kurtulus savasini da hep birlikte verecegiz ve bu ekonomik darbe girisimine karsi Türk milleti asil durusuyla yine farkindaligini gösterecek ve karsi çikacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancakli ve Sakarya Il Baskani Ahmet Ziya Akar da programda konusma yapti.

Programa MHP MYK üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, ilçe belediye baskanlari, muhtarlar ve partililer katildi.
Kaynak: AA