Klasik Araçlar Bir Araya Geldi, Tutkunlari Fotograf Çektirmek Için Siraya Girdi

Klasik Murat 124, Serçe ve Vosvos tutkunlari Düzce’de bir araya geldi. Otomobillerin meraklilari ise fotograf çektirmek için birbirleriyle yaristi.

Klasik Araçlar Bir Araya Geldi, Tutkunlari Fotograf Çektirmek Için Siraya Girdi
Bati Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde özellikle Murat 124 ile serçe araçlari olan klasik araç tutkunlari, Düzce’deki Millet Bahçesi’nde düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. Her renkten artik klasik olmus otomobiller pembeden kirmiziya, maviden yesile kadar birçok renkte boyanirken, havali sistemleri ve süslemeleri ile de görsel sölen yasattilar. En eskisi 1975, en yenisi ise 1993 model olan araçlari gören vatandaslar klasik araçlara büyük ilgi göstererek bol bol hatira fotografi çektirdiler.

Etkinligi düzenleyen ve kendisinin de Murat 124’ü olan Salih Gül, "Bati Karadeniz Bölgesi olarak klasik Murat 124 ve Serçe arabalarimizla Düzce’de toplandik. Ilerleyen yillarda konser tadinda etkinlikler yapacagiz. Hangi araç ne kadar dikkat çekiyor, hangi araç daha güzel, ses sitemi olarak hangi araç daha iyi, nostaljiyi en çok hangi araç yasatiyor, bunlara dikkat ederek birinci, ikinci ve üçüncüyü seçiyoruz. Böyle etkinlikler yapiyoruz. Burada en yasli araba 1975 model, en genç araba ise 1993 model" dedi.



Pembe Seker Kiz Murat 124 ilgi gördü

Klasik araç tutkunlari arasinda "Seker Kiz" olarak taninan ve aracinin adini da "Seker Kiz" koyan Nazli Gül de yer aldi. Aracinin hikayesini anlatan Nazli Gül, "Aslinda pembe bir Vosvos aracim olsun istiyordum. Buradan Osmaniye’ye kadar bir pembe Vosvos için gittim. Ama göründügü gibi güzel degildi. Büyük bir hayal kirikligi yasadim. Oradan bos dönmek istemedim. Bu aracimi beyaz olarak aldim ama dökülüyordu. Ben bunu güzel yapacagim dedim ve aldim. Bin kilometre yolu 3 günde gelebildim. Su kaynatti, ariza yapti. Sonra 3 ay kadar sanayi sürecimiz oldu eve hiç gelmeden. Topladim, her seyini kendi istegime ve keyfime göre yaptirdim. Klasik araçlarin arasina girdim. Çok fazla dikkat çekiyorum. Merkezde bir tur atayim dedigimde ben eve gitmeden benim haberim eve gidiyor. Sizin kizi gördük diyorlar. Kirmizi isiklarda durdugum zaman artik utaniyorum. Insanlar bakiyor, fotograf çekiyor. Devamli Seker Kiz geçiyor diyorlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA