Edirne'deki Festivalde Kahveli Tatlilar Yaristi

Edirne Kahve ve Çikolata Festivali kapsaminda "Kahve kokulu lezzetler" tatli yarismasi gerçeklesti.

Ön elemesi 24 Kasim'da Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçeklesen yarismada finale kalan 10 adayin hazirladigi kahveli tatlilar, festivalin yapildigi Trakya Üniversitesi'nin Karaagaç'taki Güzel Sanatlar Fakültesi binasinda jüri tarafindan degerlendirildi.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardimcisi, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskani Burak Isçimen'in baskanliginda Emel Güler, Çagla Yumuk Mercan ve Gökhan Çekver'den olusan jürinin degerlendirmesi sonucu, Müjde Özaltay tiramisu ile birinci, Barkin Liznak kahveli kek ile ikinci, Katherina Yazici brownie ile üçüncü oldu.

Dereceye girenlere çesitli hediyeler verildi

Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Trakya Üniversitesi'nin destegiyle düzenledikleri yarismada dereceye giren yarismacilari tebrik ederken, jüri üyelerine de tesekkür etti.

Jüri Baskani Isçimen, AA muhabirine, finale kalan adaylarin hazirladigi tatlilarin, ön elemede hazirlanan tatlilara göre çok daha iyi oldugunu söyledi.

Hazirlanan tatlilarin, Edirne Valiligi ve Trakya Üniversitesi birlikteligiyle düzenlenecek kermeste satilarak engelliler, yaslilar ve dezavantajli gruplara katki saglanabilecegini düsündüklerini belirten Isçimen, "Tatlilar o kadar güzeldi ki biz de bunu düsündük. Bence bir mekanda satilabilecek tatlilar da bugün yedigimiz tatlilar içerisinde vardi. Daha Edirne kokan tatlilar yapmak istersek bu hazirlanan ürünler usta ellerle çalisildiginda çok daha güzel tatlilar ortaya çikabilir ve Edirne bundan sonraki festivallerde misafirlerini agirlamak için güzel tatlilara sahip olmus olur." diye konustu.

Kaynak: AA