Edirne'de 'Kahve Ve Çikolata Festivali' Sürüyor

Etkinlikler kapsaminda çocuklar, çikolatali kek yapmayi ögrendi.

Edirne'de düzenlenen "Kahve ve Çikolata Festivali" renkli etkinliklerle devam ediyor.

Karaagaç Mahallesi'ndeki tarihi tren garinda düzenlenen festivale aileleriyle gelen çocuklar, çikolata atölyesinin çalismalarina katildi.

Trakya Teknopark Cosmos Mutfak Atölyesi'nce hazirlanan mutfaga giren 50 çocuk, pasta seflerinden çikolatali kek yapmayi ögrendi.

Çocuklar kek yaparken mutfagin disinda bekleyen aileleri de onlari camdan izledi.

Minik sefler eglenerek yaptiklari çikolatali keki kendileri yedi.

Doruk Dönmez (11), AA muhabirine, çikolatayi çok sevdigini ve yemeye doyamadigini söyledi.

Arkadaslariyla çikolatali kek yapmayi ögrendigini belirten Dönmez, "Önce kekin hamurunu hazirladik, üzerine çikolata döküp yogurduk ve sonra da süslemesini yaptik. Çok güzel ve lezzetli oldu." diye konustu.

Arda Günes de her gün çikolata yedigini belirterek, "Hayatimda en sevdigim yiyecek çikolata. Çikolata yiyince çok mutlu oluyorum." dedi.

Ali (10) ve Mehmet (7) Kasikçi kardesler de çikolatali kek yapmayi ögrendiklerini ve eve gidince anne ve babalarina da yapacaklarini kaydetti.

Ada Misra Kara (8) ise çok mutlu oldugunu belirterek, "Çikolata tatlidir, güzeldir ve mutluluk verir." dedi.

Nurdan Kiraç (10) eve gidince anne ve babasina çikolatali kek yapacagini dile getirdi.

- "Çikolatali keki afiyetle yediler"

Pasta Sefi Hülya Haseki, festivalin eglenceli etkinliklerde devam ettigini söyledi.

Mutfak atölyesine katilan 50 çocugun çikolatali kek yaptigini belirten Haseki, "Çocuklar hem eglendiler hem yogurdular hem de çikolatayla çalistilar. Süslediler ve sonrasinda yaptiklari çikolatali keki afiyetle yediler. Umuyorum ki evlerine gidince de tarifi aileleriyle yapip bu eglenceye devam edecekler." diye konustu.

Bu arada, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin dersliklerinde de "Evde kahve demlemeye baslama ve ekipman seçimi", "Bir fincan kahve" ve "Fincandan lezzetler" söylesileri gerçeklestirildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk tarafindan söylesiyi gerçeklestiren kahve uzmanlarina çikolata, cezve ve fincan figürünün yer aldigi tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA