Sancaktepe'deki Ölümlü Kavgaya Iliskin Aranan Firari Eski Futbolcu Yakalandi

Hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama karari bulunan eski futbolcu Sezer Ö, Artvin Hopa'dan Gürcistan'a gitmek üzere bindigi kamyonetin arkasinda jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltina alindi Sezer Ö, çikarildigi hakimlikçe 'kasten öldürme' suçundan tutuklandi.

Sancaktepe'de yol verme kavgasinda bir kisinin ölümüne, bir kisinin de yaralanmasina neden oldugu iddiasiyla firari olarak aranan eski futbolcu Sezer Ö, Gürcistan'a kaçmak üzereyken yakalanarak tutuklandi.

Alinan bilgiye göre, Pasaköy Mahallesinde dügünden dönen iki araçla yoldaki diger iki aracin sürücüleri arasinda yol verme meselesinden çikan kavga sirasinda bir kisinin ölümüne, bir kisinin de yaralanmasina neden oldugu gerekçesiyle firari olarak aranan eski futbolcu Sezer Ö, Artvin Hopa'dan Gürcistan'a gitmek üzere bindigi kamyonetin arkasinda Jandarma ekiplerinin kontrolü sirasinda yakalandi.

Sezer Ö, daha sonra adli islemlerinin tamamlanmasi amaciyla Artvin Hopa Cumhuriyet Bassavciligina götürüldü.

Burada, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginca ifadesi alinan Sezer Ö, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmasi talebiyle nöbetçi hakimlige gönderildi.

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliginde yine SEGBIS araciligiyla baglanarak ifadesi alinan Sezer Ö, 15 yasindan beri milli takimlarda futbol oynadigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Olay günü çocuklarimi hayvanat bahçesine götürdüm. Daha sonra eve dönerken arabamin önünü kestiler. Beni darbettiler. Ölümden döndüm. Ben ates etmedim. Ö.G. benim korumamdir. O havaya ve yere ates etti. Karsi taraf 30-40 kisiydi. Bize saldirdilar. Yanimda korumam ve çocuklari, benim küçük çocuklarim ile eslerimiz vardi. Yanimda silah oldugu halde ben ates etmedim. Olaydan sonra yarali oldugum için 2 ay yerimden kalkamadim. Tedavi oldum. Mahkeme baslayincaya kadar da yurt disina çikarak islerimi halledecektim. Biraz da tehdit aldigim için korktum ve can güvenligim nedeniyle yurt disina çikmaya çalisirken yakalandim. Karsi tarafin nasil vuruldugunu görmedim. Suçsuzum."

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimligi, süpheli Sezer Ö'nün üzerine atili suçtan tutuklanmasina karar verdi.

- Olay

Sancaktepe'de 19 Eylül'de Pasaköy Mahallesinde dügünden dönen iki araçla yoldaki diger iki aracin sürücüleri arasinda yol verme nedeniyle tartisma yasanmis, araçlarindan inen taraflar arasindaki tartismada biçak ve silahlarin da kullanilmasiyla H.G. biçakla, oglu H.I.G. ise silahla yaralanmisti.

Agir yaralanan H.I.G, hayatini kaybederken, babasi H.G. ise hastaneye kaldirilmisti.

Olayin ardindan kaçan failleri yakalamak için çalisma baslatan ekipler, süphelilerin kullandigi otomobilin O. D. isimli kisiye ait yabanci plakali araç oldugunu tespit etmisti.

Süpheli O.D'nin agustos ayi sonunda Almanya'ya gittigini tespit eden ekipler, yapilan çalismalarda araci kullanan kisinin eski futbolcu Sezer Ö. oldugunu, Ö.G. ve A. M. isimli süphelilerin de ayni olayda birlikte hareket ettigini belirlemisti.

Olaydan bir gün sonra teslim olan süphelilerden A.M. çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanirken, eski futbolcu Sezer Ö, hakkinda ise tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmisti.
Kaynak: AA