MHP'li Durmaz, Trabzon'da 'Adim Adim 2023, Il Il Anadolu' Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Dünyada yasanan krizler sadece Türkiye'de yasaniyor algisiyla siyaset yaparak insanlarimiza umutsuzluk asilamak, kapkara bir Türkiye tablosu çizmek ülkemize yapilabilecek en büyük haksizliktir' 'Dik durusumuzu, egemenlik haklarimizi savunmamizi, kahramanca savunmamizi dövizle baskilamaya çalisiyorlar. Terörle mücadelemizin rövansini kur üzerinden almak istiyorlar' 'Türkiye döviz sabotajlarina, küresel sermaye çetelerine, terör örgütlerine pes etmeyecektir. Türkiye faiz lobisine egilmeyecektir'

MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz, "Dünyada yasanan krizler sadece Türkiye'de yasaniyor algisiyla siyaset yaparak insanlarimiza umutsuzluk asilamak, kapkara bir Türkiye tablosu çizmek ülkemize yapilabilecek en büyük haksizliktir." dedi.

Durmaz, kentteki bir otelde gerçeklestirilen "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" temali programda konustu.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin talimatlariyla Türkiye genelinde "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" temali programlarin düzenlendigini belirten Durmaz, "Geçmisten bugüne ülkemiz ne zaman kabugunu kirmak istese, bölgesel güç olmak için kafasini kaldirmak istese içeriden ve disaridan çesitli sorunlarla mesgul edilmistir." ifadelerini kullandi.

Durmaz, Türkiye'nin 40 yila yakin terörle mücadele ettigini, çok agir bedeller ödendigini vurgulayarak, bugün savunma sanayisindeki millilesme politikalariyla terörün belinin kirildigini, yok denecek seviyeye geldigini söyledi.

Koronavirüsün tüm dünyayi etkileyen ekonomik ve sosyal bir krize de dönüstügüne dikkati çeken Durmaz, söyle konustu:

"Uzmanlar ekonomik krizin son 40 yilda gerçeklesenlerden çok daha büyük oldugunu bilimsel verilerle açiklamaktadir. Bazi sektörlerde üretim neredeyse durma noktasinda gelmistir. Dogal olarak ülkemizi de etkilemistir. Küresel salginin etkileri gelismis ülkelerin ekonomileri dahil tüm dünyada ciddi kapanma ve kisitlama tedbirlerini de beraberinde getirdi. Bu salgin ülkemizi de etkilemistir. Türkiye salgina ragmen 2020 yilinda Çin ile birlikte pozitif büyüme gösteren iki ülkeden birisidir. Dünyada yasanan krizler sadece Türkiye'de yasaniyor algisiyla siyaset yaparak insanlarimiza umutsuzluk asilamak, kapkara bir Türkiye tablosu çizmek ülkemize yapilabilecek en büyük haksizliktir."

Durmaz, Türkiye'nin tarihi bir esikte oldugunu belirterek, "Ekonomi vasitasiyla Türkiye'ye saldiranlara, dahasi insanlarimizi faiz, kur, enflasyon sarmalina hapsetmek için ugrasanlara firsat vermemek kalbi vatan ve millet sevgisiyle çarpan herkesin ortak sorumlulugudur. Insanlarimizin ekonomik sikintilarini biliyoruz. Artan döviz kurlarindan yakinmalarinin farkindayiz. Ancak takip edilen politikalar dogrudur ve insallah Türkiye bu mücadeleden basariyla çikacaktir." diye konustu.

Dolar kurundaki artisa deginen Durmaz, "Dik durusumuzu, egemenlik haklarimizi savunmamizi, kahramanca savunmamizi dövizle baskilamaya çalisiyorlar. Terörle mücadelemizin rövansini kur üzerinden almak istiyorlar. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, mavi vatandaki, Karabag'daki mevcudiyetimizi dövizle püskürtmenin arayisindalar. Bu kez basaramayacaklar. Türkiye döviz sabotajlarina, küresel sermaye çetelerine, terör örgütlerine pes etmeyecektir. Türkiye faiz lobisine egilmeyecektir." dedi.

Durmaz, iç ve dis düsmanlarin Gezi olaylari, 6-8 Ekim olaylari, hendek terörü ve son olarak 15 Temmuz darbe girisimiyle ülkeyi yangin yerine çevirmek istediklerini belirtti.

Cumhur Ittifaki'nin 15 Temmuz gecesi tanklarin karsisinda kuruldugunu aktaran Durmaz, "Ülkemizi terörle yildiramayanlarin, kaos planlariyla durduramayanlarin ekonomik operasyonlarla diz çöktürmeye çalistiklari ortadadir. Türkiye sokakta bulunmamistir. Sokak aralarinda cirit atan casus ve hainlere de teslim edilmeyecektir." ifadesini kullandi.

Muhalefeti elestiren Durmaz, sunlari kaydetti:

"Maalesef bugünkü CHP, Atatürk'ün milliyetçilik anlayisindan uzaklasmis bölücülerin dolustugu bir partiye dönüsmüstür. CHP, her firsatta ülkemizi batiya sikayet etmeyi gelenek haline getirmistir. Kanal Istanbul için büyükelçilere mektup yazarak yatirimcilari tehdit etmistir. Gezi olaylarinin finansörü Osman Kavala'nin serbest kalmasi için mektup yazan 10 büyükelçiye tek kelime edememis, 'Siz kimsiniz, böyle bir hakkiniz ve yetkiniz yoktur.' diyememis, hiçbir açiklamada bulunamamistir. Sayin Kiliçdaroglu, yetmemis Kanal Istanbul üzerinden ülkemizi 10 ülkenin büyükelçisine mektup yazarak sikayet etmis. Gerekçesi Kanal Istanbul'un çevreyi kirletecegi. Sikayet ettigi ülkeler dünyayi yeralti ve yer üstü tüm degerleriyle sömüren, petrolü insan kanina degisen, kendini doganin efendisi sanan batili ülkeler. Akil tutulmalari o kadar ileri derecede ki parti binalarina 'Sinir namustur.' yazdilar. Uzunca bir süre kaldi. Sonra sinirlarimizi koruyacak tezkereye HDP-PKK ile birlikte hayir oyu verdiler. Hani sinir namustu? Gezi Parkinin azmettiricisi Osman Kavala'ya sahip çiktilar. 6-7 Ekim olaylarinin azmettiricisi, 'Daha bu da birsey mi, bütün Türkiye'ye Apo'nun heykellerini dikecegiz.' diyen terörist Selahattin Demirtas'a sahip çiktilar. PKK'nin sözcülügünü yapan televizyonlara çikip anayasanin degistirilmesi teklif dahi edilemez ilk 4 maddesini tartismaya açtilar. Izmir'de Kuva-yi Milliyeci kesilip Hakkari'de özerklik sözü verdiler. YPG'ye, PYD'ye terör örgütü diyemeyip sirtini PKK'ya yaslayanlarla seçim ittifaki yaptilar. Daha birkaç gün önce Selahattin Demirtas'in sabah yayimladigi karanlik talimatlar aksamina Kiliçdaroglu tarafindan heyecanla telaffuz edilerek siyasi bir programa dönüstürüldü."

- "Sehitlerimizin emaneti bizim emanetimizdir"

Durmaz, IYI Partili Lütfü Türkkan'a yönelik elestirilerde bulunarak, söyle konustu:

"Gazi meclisimizde HDP'li bir kadin milletvekilin 'Bizim oylarimizla o koltukta oturuyorsunuz.' sözlerine cevap veremeyen, burasi Kürdistan diyene 'Burasi Türkiye Cumhuriyeti'dir.' diyemeyen ama bir sehit yakininin serzenislerine küfürle karsilik veren bu köksüzlerden de bu memlekete bir hayir olmayacagi hepimizin gördügü bir gerçek. Sehitlerimizin emaneti bizim emanetimizdir. Sehidimize, ailesine laf söyleyen o ahlaksiz derhal gazi meclisten bir dakika bile kalmadan atilmasi, kovulmasi, milletvekilligine son verilmesi gerekiyor. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacagiz."

Muhalefetin, pandemi ve terörle mücadele sebebiyle Türk ekonomisinde meydana gelen dalgalanmayi firsat bilerek bir an önce ülkeyi seçime götürmenin telasi ve gayreti içerisinde oldugunu belirten Durmaz, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'i elestirerek, "Eger önünde kagit olmadan ekonomiye dair 3 tane düzgün cümle söylesin. Ben burada hepinizin önünde özür dileyecegim. Söyleyemez, öyle bir bilgisi yok. O bir proje." ifadesini kullandi.

Durmaz, IYI Parti Teskilat Baskani Koray Aydin'a yönelik de "Simdiki IYI Parti teskilat baskani televizyona çikti, dedi ki 'Bu hanimefendiyi cemaat destekliyor.' O Koray Aydin, dün cemaatçi dedigi hanimefendinin teskilat baskanligina razi oldu. O hanimefendinin ülkücü hareket içinde çok fazla bir geçmisi olmadigi halde Koray Aydin ona tabi olarak, onun maiyetine girmeyi kabul ederek teskilat baskani olarak çalismaya devam ediyor. Hani bu cemaatçiydi, cemaatin de ne oldugu ortaya çikti. Sen niye oradasin? Seni oraya mecbur eden ne var Koray Aydin? Seni oraya ne götürdü, çik, bunu açikla. Zaman gazetesinin 25'inci yil resepsiyonuna hiçbirimiz gitmedi, tek kisi gitti, Koray Aydin. Bugün de hanimefendinin maiyetinde." seklinde elestirilerde bulundu.

???????Toplantiya, MYK üyeleri Ferhat Çakiroglu, Volkan Dudu, Afsin Birben, Yavuz Tellioglu ve Musa Küçük, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbas, Hatay Milletvekili Lütfi Kasikçi, Salpazari Belediye Baskani Refik Kurukiz, Çarsibasi Belediye Baskani Mümin Nuhoglu, MHP Il Baskani Bekir Sitki Tarim, ???????sivil toplum kurulusu temsilcileri ve partililer katildi.

Kaynak: AA