Memleket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Çelebi, Bilecik'te Ziyaretlerde Bulundu

Memleket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Çelebi ve milletvekilleri, Bilecik'te çesitli ziyaretlerde bulundu.

Çelebi, partisinin il baskanligi tarafindan bir restoranda düzenlenen programda, partilerini diger partilerden ayristiran ilkelerinin oldugunu belirtti.

Partilerinin diger partilerden farklarini siralayan Çelebi, sunlari söyledi:

"Genel baskanimizi üyeler seçiyor. Cumhurbaskani adayimizi yine üyeler seçecek. Genel baskanimiz aday adayi su an. Sandiga gidecek ön seçimle belirlenecek. Kadina deger, bir kadin bir erkek, fermuar yöntemi. Bunlarin hepsi partilerin anayasasi olan tüzügümüze yazilmis durumda. Yetmedi, biz dedik ki 'Bunu bütün partiler uygulasin.' Kanun teklifimizi verdik. Samimiyseler, Türkiye'ye demokrasi gelmesini istiyorlarsa sistem tartismalarindan önce siyasi partiler yasasini halletmek gerekir. Parlamenter sisteme geçtiniz. Yine milletvekillerini genel baskanlari belirleyecekse bu ülkeye demokrasi gelir mi? Yine gelmez. Dolayisiyla önce orayi halletmek gerekiyor."

Çelebi, 56 ilde örgütlendiklerini aktararak, su an seçime girmeye hazir olduklarini ifade etti.

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise "Su anda tezkereye 'hayir' demek emperyalistlerin ekmegine yag sürmektir. Atatürk antiemperyalistti. 'Ben Atatürkçüyüm ama tezkereye hayir verecegim.' Olmaz arkadaslar. Ulu önderimiz mezarinda rahat uyusun. Gelin iyi degerlendirelim. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür." diye konustu.

Programda Yalova Milletvekili Özcan Özel ve partililer de yer aldi. Daha sonra Mehmet Ali Çelebi ile milletvekilleri, il baskanligini ve esnafi ziyaret etti.

Kaynak: AA