Liseli Satranç Sampiyonu Melek, Hayvancilikla Ugrasan Ailesinin En Büyük Destekçisi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yasayan 12. sinif ögrencisi Melek Yildirim, okuldan ve derslerinden arta kalan zamanini ailesine ait 19 büyükbas hayvani güderek geçiriyor Yildirim: 'Okulumda ve daha sonra ilçedeki satranç müsabakalarinda birinci oldum. Il çapinda da birinciliklerim oldu. 12 madalyam var'

YAVUZ EMRAH SEVER - Bilecik'in Osmaneli ilçesine bagli Boyunkaya köyünde yasayan 17 yasindaki lise ögrencisi Melek Yildirim, 12 madalya kazandigi satrançtaki basarisinin yani sira hayvancilikla geçinen ailesine de destek oluyor.

Osmaneli Anadolu Lisesi 12. sinif ögrencisi Yildirim, satrançla ilkokul 2. sinifta ögretmeni araciligiyla tanisti.

Zamanla satranca ilgisi artan ve kendisini gelistiren Yildirim, okul, ilçe ve il genelindeki müsabakalarda birincilikler elde etti.

Il genelindeki turnuvalarda elde ettigi basarilarla madalya sayisi 12'ye ulasan Yildirim, Türkiye sampiyonalarina da katildi.

Konya'da düzenlenen sampiyonada derece elde edemese de deneyim kazanan Yildirim, Türkiye'yi uluslararasi alanda temsil edebilmenin ve satranç turnuvalarinda hakem olarak görev yapabilmenin hayalini kuruyor.

Derslerinde basarili olan ve üniversitede siyasi bilimler egitimi almayi hedefleyen Yildirim, hayvancilikla ugrasan ailesine destek için isletme bölümü de okuyarak 2 diploma sahibi olmak istiyor.

Okulda derslerinden firsat buldukça arkadaslariyla ve ögretmenleriyle sik sik satranç oynayarak kendisini gelistirmeye çalisan Yildirim, büyükbas hayvancilik yapan ailesine de gündelik islerinde yardim ediyor.

Ilçe merkezine 19 kilometre uzakliktaki köylerinde dogayla iç içe vakit geçiren ve 19 mandayi tek basina güden Yildirim, köpegi "Pamuk" ve kedisi "Sütlaç"la da yakindan ilgileniyor.

Melek Yildirim, AA muhabirine, dogayla iç içe yasamaktan mutlu oldugunu söyledi.

Küçüklügünden itibaren hayvancilikla iç içe büyüdügünü belirten Yildirim, "Annem ve babam hayvancilikla ugrastigi için her sabah saat 06.00'da kalkiyorlar. Ben de erken kalkip kahvalti hazirlamalarina yardimci oluyorum. Okulumun olmadigi günlerde hayvanlari ben güdüyorum. Aksam geç vakitlere kadar durabiliyorum. Bu duruma çok alistim. Böyle hayat daha güzel." dedi.

Ailesinin ek gelir için tarimla da ugrastigini dile getiren Yildirim, onlar bu isleri yaparken kendisinin hayvanlarla ilgilendigini ifade etti.

- "Ögretmenimi de yenmeye basladim"

Satranca nasil basladigini anlatan Yildirim, "Ögretmenim 2. siniftayken bize satranç ögretti. Arada bir oynardik. Sürekli oynamaya baslayinca daha iyi oynamaya basladim. Ögretmenimi de yenmeye basladim. Beni bir satranç oyuncusu olarak görmeye basladi. Beni ileriye tasimak istedi. Okulumda ve daha sonra ilçedeki satranç müsabakalarinda birinci oldum. Il çapinda da birinciliklerim oldu. 12 madalyam var." diye konustu.

Yildirim, ildeki basarisinin ardindan satranç turnuvalari için Konya'ya, Sakarya'ya ve Istanbul'a gittigini söyledi.

Telefonuna satranç uygulamasini indirerek oynadigini, ayni zamanda hayvanlari güttügünü belirten Yildirim, "Oradan hem oynuyorum hem de hayvanlari güdüyordum. Okuldayken ögretmenlerimle oynuyordum. Kendimi böyle gelistirmeye çalistim." ifadelerini kullandi.

Baba Ibrahim Yildirim da kizinin 6-7 yildir hayvanlari tek basina güdebildigini anlatti.

Kizinin derslerindeki ve satrançtaki basarisinin kendisini mutlu ettigini, aile islerine de son derece katki sagladigini ifade eden Yildirim, sunlari kaydetti:

"Kizim 'Baba bu isi seviyorum, yapacagim.' dedi. Iki üniversite okuyacagini söyledi. Hayvanciligi birakmayacagini söylüyor. Ben de hayvanciliktan kazandigimla Melek'i okutmaya çalisiyorum. Çocugumun sonuna kadar arkasindayim. Iyi bir evlat olarak yetistirmeye ugrasiyorum. Bilecik'te satrançta sampiyonluklari var. Dersleri de iyi. Onunla çok gurur duyuyorum. Ögretmenleri de çok seviyorlar. Kitap elinde hem hayvan güdüyor hem de kitap okuyor."
Kaynak: AA