Kirikkaleli Genç Hem Hakemligi Hem De Hayvanciligi Özveriyle Yapiyor

Kirikkale Üniversitesi ögrencisi Abdülkadir Ileri, bir yandan futbol hakemligi yaparken diger yandan da ailesinin geçimini saglamak için hayvancilikla ugrasiyor Ileri: 'Yeri geliyor çobanlik yapiyoruz, yeri geliyor yevmiyeci olarak ise gidiyoruz. Aileme yük olmamak ve onlara daha ferah bir yasam sunmak için elimden geleni yapiyorum' 'Hayvancilik, hakemlik ve okul derken ister istemez vücutta yorgunluk oluyor. Idmanlarda biraz yoruluyorum ama mecbur hayat sartlari bunu gerektiriyor'

MUHAMMET FATIH GÖKMEN - Kirikkale'nin Baliseyh ilçesinde ailesine yük olmamak ve onlara daha iyi bir yasam sunabilmek için çabalayan üniversite ögrencisi genç, futbol hakemliginin yani sira hayvanciligi da büyük bir özveriyle yapiyor.

Oba Mahallesi'nde ailesiyle yasayan 20 yasindaki Abdülkadir Ileri, 2018'de atletizmi pistinde milli atlet olma hayalini gerçeklestirmek için çalistigi sirada, ayagina yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralandi.

Bu nedenle atletizmi birakmak zorundan kalan Ileri, antrenörünün tavsiyesi ve Futbol Il Hakem Kurulu Baskani Mustafa Apaydin'in da destegiyle futbol hakemligine basladi.

Bu yil Kirikkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Insaat Teknolojisi Bölümüne baslayan Ileri, hem bölgesel yardimci hakem olarak görev yapiyor hem de ailesine ait hayvanlarin bakimini üstleniyor.

Abdülkadir Ileri, islerini yaparken zorlansa da ailesi için bütün zorluklara gögüs geriyor.

Ileri, AA muhabirine, ortaokulu bitirdikten sonra spor lisesine basladigini, atletizm antrenörü Yasin Kisek ile de bu sayede tanistigini söyledi.

Milli atlet olma hayaliyle atletizme basladigini anlatan Ileri söyle konustu:

"Iki yil atletizmle ugrastim. Sonra talihsiz bir olay yasadim. Stadyumda oldugum sirada ayagima yorgun mermi isabet etti. Böyle olunca idmanlari birakmak zorunda kaldim. Bu da atletizmde büyük bir dezavantaj diyebiliriz. Yani benim için atletizm bitti. Ardindan Il Hakem Kurulu Baskani Mustafa Apaydin ile tanistim. Allah ondan razi olsun, elimden tuttu ve hakemlige basladim. Atletizm antrenörüm Kisek de sporu birakmamami ve antrenmanlara devam etmemi istedi. Yürüyerek idmanlara gidip geldim. Akabinde aday hakem, sonrasinda da il hakemi oldum. Su anda bölgesel yardimci hakem olarak devam ediyorum."

- Beden egitimi ögretmeni olmak istiyor

Ileri, 4 kardesin en büyügü oldugunu, ailesine destek olmak için elinden geleni yaptigini vurgulayarak, "Yeri geliyor çobanlik yapiyoruz, yeri geliyor yevmiyeci olarak ise gidiyoruz. Aileme yük olmamak ve onlara daha ferah bir yasam sunmak için elimden geleni yapiyorum. Hem hakemlik hem okul hem de hayvanlarin isleriyle ugrasiyorum." diye konustu.

Abdülkadir Ileri, saat 06.30-07.00 gibi uyandigini ve hayvanlara bakimini yaptigini, daha sonra da hayvanlari otlatmaya çikardigini anlatti.

Aksam üzeri döndügünü ve hayvanlarin bakimini yaptiktan sonra saat 17.00'de okuluna gittigini dile getiren Ileri, "Ikinci ögretim ögrencisi oldugum için derse aksamlari gidiyorum ancak beden egitimi ögretmenligi için gelecek yil yapilacak üniversite sinavina da hazirlaniyorum. Hayvancilik, hakemlik ve okul derken ister istemez vücutta yorgunluk oluyor. Idmanlarda biraz yoruluyorum ama mecbur hayat sartlari bunu gerektiriyor." ifadesini kullandi.

Ileri, hafta sonlari da amatör maçlarda hakemlik yaptigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA