Japonya Büyükelçisi'nden GAÜN'e Övgü

Gaziantep Üniversitesinde ziyaret ve görüsmelerde bulunan Japonya’nin Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Gaziantep Üniversitesinin 104 ülkeden ögrenciye ev sahipligi yapmasini çok önemli buldugunu söyleyerek, “Umarim Japon üniversiteleri de çok sayida ülkenin ögrencilerine egitim vererek uluslararasi katilimi artirirlar” dedi.

Japonya Büyükelçisi'nden GAÜN'e Övgü
Japonya’nin Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Japon Hükümeti, Amerika Göç, Nüfus ve Mülteciler Bürosu ve IOM Gelistirme fonu tarafindan finanse edilen ve Birlesmis Milletler Göç Kurulusu tarafindan desteklenen Gaziantep Üniversitesi Uyum ve Inovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, TEKNOFEST’e katilan ögrenciler de dahil olmak üzere ögrencilerin merkezde yaptigi çalismalari yerinde inceledi. Yaptiklari çalismalardan dolayi ögrencileri tebrik eden Kazuhiro Suzuki, Gaziantep Üniversitesinde bulunan Uyum ve Inovasyon Merkezi’nden övgüyle bahsederek, önemli izlenimler edindigini söyledi.

Büyükelçi Suzuki, “Uyum ve Inovasyon Merkezi, göçmenler de dahil tüm ögrencileri, ileri mühendislik çalismalari kapsaminda bir araya getiren önemli ve faydali bir proje. Göçmen ögrencilerin de Gaziantep Üniversitesine önemli ölçüde entegre olmasindan dolayi çok etkilendim. Ögrencilerin bu merkezden daha çok faydalanmalarinin ve yaptiklari çalismalari daha da ileri götürmelerinin hem Türkiye hem de Ortadogu ülkelerine fayda saglayacagini düsünüyorum. Umuyorum Japonya’nin bu merkeze yaptigi yardim, genç ve tutkulu ögrencilerin kendini gelistirmelerine katki sunuyordur” seklinde konustu.

“Yabanci ögrenci sayisindaki çesitlilik çok anlamli”

104 Ülkeden yaklasik 6 bin 500 uluslararasi ögrenciye ev sahipligi yapan Gaziantep Üniversitesindeki bu durumu olumlu buldugunu ifade eden Japonya’nin Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, “Çok sayida ülkenin ögrencisine ev sahipligi yapilmasi çok önemli. Umarim Japon üniversiteleri de bu sekilde uluslararasi katilimi güçlendireceklerdir. Ögrencilerde eminim ki, Gaziantep Üniversitesine kendi katkilarini sunacaklaridir” dedi.

“Ögrenciler güzel isler çikartiyor”

GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas ise Gaziantep Üniversitesinin böyle bir uygulama merkezine ev sahipligi yapmasindan dolayi mutlu oldugunu ifade ederek, “Uyum ve Inovasyon Merkezi, kaynak olarak Japon halkinin yapmis oldugu yardim ile Birlesmis Milletler Göç Kurulusu’nun destekledigi bir proje. Bu projede ögrenciler aldiklari egitimler neticesinde, yaptiklari tasarim, üretim ve uygulamalarla çok güzel isler çikartiyorlar. TEKNNOFEST’e hazirlanan ögrencilerin ihtiyaç duyduklari uçak, helikopter, drone , roket ve benzerlilerinin parçalarini burada bulunan CNC ve 3D yazicilarla üretiyorlar. Böyle bir projenin Japonya tarafindan finanse edilmesi ve Birlesmis Milletler Göç Kurulusu tarafindan desteklenmesinin çok anlamli ve önemli oldugunu düsünüyorum. Bu Projede çalisan ve istifade eden farkli ülkelerden gelen ögrencilerin bir arada bulunmasi ve birlikte çalismalari ögrencilerin yakinlasmalarina ve kaynasmalarina katki saglamaktadir” diye konustu.

Ziyaret sonrasi Japonya’nin Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas, Proje Müdürü Mohanad Ameen, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Bayram ve proje çalisanlari ögrencilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA