AK Partili Milletvekili Ayvazoglu'ndan CHP Trabzon Milletvekili Kaya'ya 'Itibar Suikasti' Tepkisi

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu, Trabzon’daki Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Fizik Ögretmeni Osman Bayrak’a yönelik itibar suikastine tepki göstererek konuyu meclis kürsüsüne tasiyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yi kinadi.

AK Partili Milletvekili Ayvazoglu'ndan CHP Trabzon Milletvekili Kaya'ya 'Itibar Suikasti' Tepkisi
Tevfik Serdar Anadolu Lisesinde fizik ögretmeni olan Osman Bayrak’in açikladigi sinav sonuçlarinda not kirdigini düsünen S.Ç. isimli ögrenci, okul arkadaslarinin bulundugu WhatsApp grubunda fizik ögretmeni Osman Bayrak’in sosyal medya hesabindan yapilmis gibi “Bugün CHP’li ögrencilerimin notundan kirdim” yazarak ’#YanindayizErdogan’, ’#IyikivarsinErdogan’ etiketlerini kullanarak bir ekran görüntüsü paylasti.

Bu paylasim kisa sürede sosyal medyada paylasildi ve internet haber sitelerine düstü. Paylasimi yaptigi iddiasiyla suçlanan fizik ögretmeni Osman Bayrak, söz konusu paylasimlari kendisinin yapmadigini belirterek sikayetçi oldu, Il Milli Egitim Müdürlügü konuyla ilgili inceleme baslatti.

Trabzon Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptigi incelemede Bayrak’in kendi sayfasinda böyle bir paylasim yapmadigi belirlenirken, gerçek görseli hazirlayan ögrencinin suçunu itiraf etmesi ile ortaya çikti. Lise ögrencisi S.Ç. görseli saka amaçli hazirladigini belirterek konuyla ilgili sosyal medya hesabindan da bir özür açiklamasi yayinladi. S.Ç. açiklamasinda “Okul arkadaslarimin bulundugu WhatsApp grubunda ‘saka amaçli’ olarak paylastigim tarafimca hazirlanan tek gösterimlik ekran görüntüsü WhatsApp grubundaki birileri tarafindan yayilmistir. Olayin bu noktaya gelmesinden Osman Bayrak ögretmenimden ve herkesten özür dilerim” ifadelerini kullandi.

"Esefle kiniyorum"

Tüm bu yasananlarin ardindan açiklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nin konuyu arastirmadan TBMM gündemine tasiyarak ve soru önergesi vererek Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Fizik Ögretmeni Osman Bayrak’a yönelik itibar suikastinde bulundugunu iddia etti.

Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Fizik Ögretmeni Osman Bayrak’a yönelik Ögretmen Günü’nün hemen ertesinde yapilan itibar suikastini, atili bir iftirayi dolasima sunanlari, meclis kürsüsüne ve Türkiye’nin gündemine tasiyanlari esefle kinadigini belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu "Bu yastaki ögrencilerde sikça rastlanilan ve aldigi düsük notu iç dünyasinda bahane ederek, bu durumdan sorumlu tuttugu ögretmenini cezalandirma maksadiyla yapilan; ögretmeninin sosyal medya hesabindan alinmis bir ekran görüntüsü gibi gösterilip aslinda fotoshop marifetiyle hazirlanan ’Bugün CHP’li ögrencilerin notundan kirdim...’ seklindeki sahte bir paylasimin whatsapp gruplarinda ilgill ögrenci tarafindan dolasima sokulmasi hadisesinde gerçek anlasilinca bir takim çevrelerin düstükleri acinasi hallerine hepimiz sahit olduk" dedi.



"Infial uyandirmak maksatli..."

CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nin konu ile ilgili arastirmadan sorusturmadan açiklama yapmasinin infial uyandirmak maksatli oldugunu vurgulayan Ayvazoglu açiklamasini söyle sürdürdü:

"Ancak bundan daha vahimi milletimizin kendisini temsile yetki ve sorumluluk verdigi CHP Trabzon Milletvekili Sayin Ahmet Kaya’nin mal bulmus magribi gibi arastirmadan, sorusturmadan, bir telefon kadar yakin oldugu bu sehrin Valisinden, Milli Egitim Müdüründen olayin dogrulugunu teyit etmeden basin açiklamasi yaparak, kamuoyunda infial olusturmak amaciyla bir iftirayi Gazi Meclisin gündemine tasimasidir.

Kendisinin alisik oldugumuz sovlarinin yaninda partisinin en üst makami tarafindan kamuoyunda dolasima sunulan helallesme sovlarinin hemen akabinde Genel Baskanlarinin ’Mevcut iktidarin pesinden giden ögretmen varsa, kimse kusura bakmasin ben ona ögretmen demem’ sözleri hafizalarimizda tazeligini koruyorken sehrinde yillarca egitim camiasina hizmet vermis, sayisiz ögrenci yetistirmis bir ögretmene karsi yaptigi linç girisimi, siyasi PR yapabilmek adina her yolu mübah gördüklerinin açik bir örnegidir. Ögretmenler gününe denk gelen bir dönemde masum bir ögretmenimizi hedef haline getiren ve olayi büyüterek sevimsiz bir hadiseye sebebiyet veren ilgili ögrencimizi ve ailesini de zor durumda birakan bu yaklasim sonucunda Sayin Kaya’dan beklenen tipki 2 gün önce yaptigi gibi yeniden bir basin açiklamasi yaparak, Osman Bayrak ögretmenimizden, ailesinden, ögrencimizden ve milli egitim camiasindan özür dileyerek bir helallik almasidir. Ve yine Sayin Kaya’dan beklenen milletin meclisinde tutanak altina alinan iftira paçavrasini hükümsüz kilmak adina ayni kürsüden kasitli olarak yaptigi beyanat için milletimizden af dilemek ve gerçek ortaya çikmasina ragmen halen daha kaldirmadigi kendi sosyal medya hesabindan yaptigi yalan, yanlis ve iftira nitelikli paylasimlarini kaldirmaktir. Geçmisi zulüm ve insan haklari ihlali dolu bir partinin vekili olan Ahmet Kaya’nin helallesmenin gerektirdigi yüzlesme, pismanlik ve mahçubiyet erdemlerini bu talihsiz olay vesilesiyle hatirlamasini, bu erdemler adina olmasa da, tribünlere oynamak için bile bunu yapabilecegini umuyorum."
Kaynak: İHA