Trabzon'da Bir Ögretmenin Hesabindan Paylasim Yapildigi Iddiasina Iliskin Açiklama

Il Milli Egitim Müdürlügü: 'Söz konusu paylasimin montaj yöntemiyle olusturularak WhatsApp uygulamasi üzerinden sosyal medyaya tasindigi degerlendirilmistir' 'Bu kabul edilemez paylasim ve yöntemlere tevessül edenler hakkinda adli merciler ve kolluk birimlerince gerekli sorusturma yürütülmektedir'.

Trabzon Il Milli Egitim Müdürlügü, bir lise ögretmeninin sosyal medya hesabindan "Bugün CHP'li ögrencilerimin notundan kirdim" seklinde paylasim yapildigi iddiasina iliskin sorusturma baslatildigini bildirdi.

Il Milli Egitim Müdürlügünün sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, "Ilimiz Ortahisar Ilçesi Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ögretmeni Osman Bayrak'in, kendi sosyal medya hesabindan yaptigi iddia edilen, 'Bugün CHP'li ögrencilerimin notundan kirdim' seklindeki paylasim hakkinda, adi geçen ögretmen tarafindan, paylasimin kendisi tarafindan yapilmadigini, hesabinin baskasi tarafindan ele geçirilmis olabileceginden bahisle sikayetçi olunmus, müracaata iliskin Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla Il Emniyet Müdürlügünce sorusturmaya baslanmistir." ifadesine yer verildi.

Açiklamada sunlar da kaydedildi:

"Adi geçene ait ve paylasimin yapildigi iddia edilen sosyal medya hesabinda, Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan inceleme sonucu hazirlanan rapordan da teyit edildigi üzere; müracaatçi ögretmenin hesabindan, sosyal medyada dolasan paylasimin hiçbir sekilde yapilmadigi, hesabinin da hacklenmedigi, hesaba en son 30 gün önce kendisi tarafindan erisildigi, bu tarihten itibaren hesabini hiçbir sekilde kullanmadigi anlasilmistir. Söz konusu paylasimin montaj yöntemiyle olusturularak WhatsApp uygulamasi üzerinden sosyal medyaya tasindigi degerlendirilmistir. Bu kabul edilemez paylasim ve yöntemlere tevessül edenler hakkinda adli merciler ve kolluk birimlerince gerekli sorusturma yürütülmektedir."
Kaynak: AA