Nisantasi Egitim Vakfi Kurucusu Levent Uysal'a 'Gusi Baris Ödülü'

Nisantasi Egitim Vakfi Kurucusu Levent Uysal: 'Egitimli toplumlar barisi dogurur. Barisçil olmanin ve hep öyle kalabilmenin yolu da egitimden geçiyor. Uluslararasi egitim daha da yayginlasmali ki barisçil düsünce yapisi da o oranda artsin ve kalicilik saglansin' 'Dünyaya bizden sonra gelecek nesilleri de düsünerek özellikle mühendislik fakültelerimizde geri dönüsümlü enerjinin yapilanmasi ile ilgili birçok patent çalismamiz var'

Nisantasi Egitim Vakfi Kurucusu Levent Uysal, "Egitimli toplumlar barisi dogurur. Barisçil olmanin ve hep öyle kalabilmenin yolu da egitimden geçiyor. Uluslararasi egitim daha da yayginlasmali ki barisçil düsünce yapisi da o oranda artsin ve kalicilik saglansin." dedi.

Nisantasi Üniversitesi'nden yapilan açiklamaya göre, Filipinler merkezli Gusi Baris Ödülü Vakfi tarafindan verilen ve “Asya’nin Nobeli” olarak adlandirilan Uluslararasi Gusi Baris Ödülleri açiklandi.

19. Uluslararasi Gusi Baris Ödülü’nü bu yil Türkiye’ye kazandiran isim olan Nisantasi Egitim Vakfi Kurucusu Uysal, dünya barisina katki sunan kalici degerlerin üretilebilmesi adina egitim ve teknolojiyi basariyla sentezleyen çalismalari ile ödüle layik görüldü.

- “Barisi, egitimli toplumlar dogurur”

Açiklamada ödül törenindeki konusmasina yer verilen Uysal, küresel barisin saglanmasi ve sürdürülebilmesinde egitim ve onun kullanimina sunulan teknolojilerin önemine vurgu yapti.

Nisantasi Üniversitesi olarak modern egitim imkânlarini teknolojik altyapilarla desteklediklerini ve Türkiye’nin ilk teknolojik kampüsü olan NeoTech Campus’ü Türk egitiminin hizmetine sunduklarini belirten Uysal, “Egitimli toplumlar barisi dogurur. Barisçil olmanin ve hep öyle kalabilmenin yolu da egitimden geçiyor. Uluslararasi egitim daha da yayginlasmali ki barisçil düsünce yapisi da o oranda artsin ve kalicilik saglansin." ifadelerini kullandi.

Esitlikçi bir yaklasimla kiz ögrencilerin nitelikli ve kaliteli bir egitim almasinin imkânlarini genisletmeye çalistiklarini kaydeden Uysal, “Çünkü her seyden önce insan diyor ve insani yetistiren en önemli varligin kadin oldugunu biliyoruz. Güçlü toplumlarin temelini önce insan yetistiren annelerin atacagina inançla öncelikle kiz çocuklari ile baslayan ve annelere uzanan bir destek mekanizmasi kurduk. Bu süreçte saglam bir zincir kurarak hep birlikte mutluluk içinde yasamanin yol haritasini belirlemek istiyoruz." açiklamasinda bulundu.

- “NeoTech Campusümüz dünyaya örnek”

Uysal, dünyaya ve insanliga faydali olma hedeflerinde önemli bir unsurun da “Ekoloji” oldugunu belirterek “Kampüslerimizin hepsi yasanabilir ve ‘yesil enerji’ destekli organik yapilardan olusuyor. Dünyaya bizden sonra gelecek nesilleri de düsünerek özellikle mühendislik fakültelerimizde geri dönüsümlü enerjinin yapilanmasi ile ilgili birçok patent çalismamiz var. Buradan elde edecegimiz katma degeri Türkiye’ye, tüm devletlere ve bütün insanliga hiçbir karsilik almadan sunmaya çalisiyoruz." açiklamasinda bulundu.

Egitim süreçlerinde teknoloji kullanimini gelistirmeye odaklandiklarini kaydeden Uysal, sunlari aktardi:

"Teknolojide ne kadar güçlü olursak, gençlerimizi ne kadar dünya ile esit standartlarda egitebilirsek hem Türkiye’ye hem de dünyaya o kadar faydali olacagimiza inaniyoruz. Bu yüzden kurmus oldugumuz kampüsümüzde, “NeoTech” adi altinda son derece modern laboratuvarlarin, siniflarin oldugu bir egitim yapilanmasina gittik. Bu hem Türkiye hem de dünya için bir örnek teskil ediyor. Egitimde gelisim ve kültürel etkilesimle dünya barisini daha da ileriye götürebilecegimizi düsünüyorum. Yurtta sulh cihanda sulh."
Kaynak: AA