Kadina Yönelik Siddete Hayir Dedi, KADES Uygulamasini Tanittilar

Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü nedeniyle Atatürk Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Asli Sis Çelik önderliginde fakültenin birçok ögretim elemani, lisans ve lisansüstü ögrencileri tarafindan ‘Kadina Yönelik Siddete Hayir’ baslikli Toplumsal Duyarlilik Projesi gerçeklestirildi.

Kadina Yönelik Siddete Hayir Dedi, KADES Uygulamasini Tanittilar
Proje kapsaminda hazirlanan brosürler ile Atatürk Üniversitesi Kampüsündeki ögrencilere kadina yönelik uygulanan siddet türleri, siddete maruz kalindiginda basvurulacak merciler ve Kadin Destek Uygulamasi (KADES) uygulamasi hakkinda bilgiler verildi.

Proje kapsaminda kendilerine destek olan basta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Magfiret Kasikçi’ya tesekkür eden ögrenciler, kampüs içerisinde ögrencilere yönelik etkinlikler yapti.

KADES nedir?

KADES uygulamasi, son yillarda giderek artan kadina siddet olaylarinin önüne geçebilmek ve kadinlara yardim edebilmek amaciyla gelistirilmistir. Esinden veya bir baskasindan siddet gören ya da siddete maruz kalma ihtimali olan kadinlar, akilli telefonlari üzerinden yapacaklari ihbarlarda hizli bir sekilde Kadin Acil Destek Ihbar Sistemi’ne ulasabiliyorlar.

KADES akilli telefonlarda Google Play Store ve Apple Store uygulamasindan indirilebilir. T.C. Kimlik Numarasini girerek ve sonrasindan Emniyet Genel Müdürlügünden gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebilir. Siddete maruz kalindiginda ya da siddete maruz kalma durumu söz konusu oldugunda telefondan konum bilgisini açarak bir tusla 155 Polis Imdat Acil Çagri Merkezine ulasarak, yardim çagrisinin yapildigi olay yerine en yakin ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi saglanabilir.
Kaynak: İHA