Çevre Illerin Sira Ve Masa Ihtiyaci Bitlis'teki Fabrika Okuldan Karsilaniyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan siparisi verilen çevre illerin sira ve masa gibi ihtiyaçlari Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan karsilaniyor.

Çevre Illerin Sira Ve Masa Ihtiyaci Bitlis'teki Fabrika Okuldan Karsilaniyor
Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi ile Mobilya ve Iç Mekan Tasarim Bölümü ögrencileri teorik derslerinin yani sira haftada 18 saat atölyede çalisarak mobilya üretiyor. Ögretmenlerin gözetiminde okul sirasi, masa, dolap ve büro malzemeleri gibi esyalar üreten ögrenciler hem meslek ögreniyor hem de para kazaniyor. Ham maddeleri Milli Egitim Bakanligi tarafindan gönderilen sira, dolap, sandalye ve masa üretimleri okuldaki atölyelerde yapilarak, çevre illere gönderiliyor.

Çevre illerdeki okullarin sira ve mobilya ihtiyaçlarinin bu sekilde karsilandigini belirten Bitlis Il Milli Egitim Müdür Vekili Nedim Yoldas, “Milli Egitim Bakanligi meslek liselerinde egitimi, ögretimi ve istihdam döngüsünü bir arada yürütmek ve güçlendirmek üzere meslek liselerimizde döner sermayelerimiz ve isletmelerimizin marifetiyle istihdami arttirmaya yönelik çalismalar yapmaktadir. Bu meyanda geçen yila oranla 10 ay içerisinde geçen yilin rekoru kirildi. Toplam bütçeye 540 milyonluk bir gelir elde edildi. Bu gelirde ilimizdeki meslek liselerinin de katkisi vardir” dedi.

Okulda yapilan üretimle geçen yil 1 milyon lira ciro yaptigini, bu yil da 3 milyon lira ciro beklendigini söyleyen Yoldas, “Malzemeler ve ham maddeleri bakanligimiz tarafindan gönderilen sira üretimi beraberinde, ögretmenlerimiz için sandalye ve masalar bu okulumuzda üretilmektedir. Hali hazirda 2 bin 500 adet ortaokul tipi sira takimi, 165 adet ögretmen sandalyesi ve masasi üretilmistir. Burada üretilen masa ve sandalye takimlari bakanligimizin siparisi üzerine çevre illerimize dagitilmaktadir. Üretimin yani sira montaj ve dagitim isi de yine okul idaremizin kendi imkanlariyla saglanmaktadir. Bunun yani sira Cumhurbaskanimizin esi himayelerin de devam eden ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesi var. Bu proje kapsaminda ilimiz genelinde 374 adet kütüphane yapmaktayiz. Bu kütüphanelerin bütün donanimlari okullarimiz tarafindan yaptirilmaktadir. 130 kütüphanenin dolaplari, masalari üretilerek okulumuz tarafindan montaji devam ediliyor. Bu proje Milli Egitim Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda yapilan protokol kapsaminda yürütülen bir projedir. Alt yapisini bizler hazirlarken, kitaplari Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan temin ediliyor. Gördügünüz gibi çocuklarimiz, ögrencilerimiz meslek okullarinda bir yandan egitim ögretim faaliyetlerini devam ettirirken, öte yandan üretmeyi ögreniyorlar ve mesleki yeterliklerini gelistiriyorlar. Böylelikle aile bütçelerine maddi katkida bulunan ögrenciler, dolayisiyla hayata hazirlaniyorlar. Bizler de bunu gördükçe mutlu oluyoruz. Tüm velilerimize bu meyanda çocuklarini meslek liselerine yönlendirmelerini, genç yasta meslege atilmalarini, kendilerini yetistirip hayata atilmalarini istiyoruz ve bekliyoruz. Atölyelerimizi gezerek gördünüz. Burada yapilan üretimle geçen yil 1 milyon lira civarinda ciro yapildi. Bu yil da bakanligimiz siparisleri ve kütüphanelerin projesiyle birlikte toplamda 3 milyon liraya yakin ciromuz olacak” dedi.

Kaynak: İHA