Antalya'da Polisler Ögrencilerle Kitap Okudu

Antalya Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügünce, Korkuteli ilçesinden getirilen 63 ilkokul ögrencisiyle kitap okuma etkinligi düzenlendi. Polisler masalarina oturduklari ögrencilerle kitap okudu.

Antalya'da Polisler Ögrencilerle Kitap Okudu
Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek Için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programi (ÇOGEP) çerçevesinde, Antalya Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügünce yürütülen Sakli Kalan Düsler Projesi kapsaminda, Korkuteli ilçesindeki ilkokullardan getirilen 62 ögrenci, kent merkezine hayvanat bahçesi gezisi, sinema ve kitap okuma etkinligine katildi.

Sahil Yasam Parki’ndaki kitap okuma etkinligine toplum destekli polislerin yani sira, trafik sahin timi, narkotik, asayis ve turizm sube müdürlüklerinden görevliler katildi.

Polisler tarafindan otobüslerinden inislerinden itibaren karsilanan çocuklara daha sonra kitaplari dagitildi. Ögrencilerin kitap okuma etkinligine polisler de eslik etti.

"Gezerek ve okuyarak ögrenme"

Korkuteli Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Abdullah Güven ise, "Il Emniyet Müdürlügünün ÇOGEP projesi kapsaminda, Sakli Kalan Düsler temali Antalya gezisindeyiz. Ilçemizdeki Avdan ve Aladdin Ilkokulundan 63 ögrencimizle buraya geldik. Proje Vali Ersin Yazici’nin gelistirdigi AHENK projesiyle uyumlu sekilde hem gezerek, hem de okuyarak ögrenmeyi amaçliyor. Çocuklarimiz sinemaya gitti, kitap okuma etkinligine katildilar ve son olarak hayvanat bahçesini gezdiler" dedi.



"Arkadaslarimla kitap okuduk"

Otobüsle Korkuteli’nden geldiklerini belirten Ali Çalici, “Bugün kitap okuduk. Sonra hayvanat bahçesine gidecegiz. Gezecegiz, güzel bir gün olacak. Arkadaslarimla kitap okuduk. Büyüyünce polis olmak istiyorum” dedi.

Ögrenci Cengiz Kurtoglu da arkadaslariyla hem kitap okudugunu hem de çok eglendigini, polisler ve ögretmenlerinin sayesinde güzel bir gün geçirdiklerini kaydetti.

Programa Il Emniyet Müdür Yardimcisi Turan Ari da katildi.

Kaynak: İHA