Ordu Ticaret Ve Sanayi Odasi Baskani Sahin Açiklamasi 'Güneydogu Ile Ekonomik Isbirligi Artacak'

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi (OTSO) Baskani Servet Sahin, güneydogu illeri ile ekonomik isbirligini artiracaklarini söyledi.

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odasi Baskani Sahin Açiklamasi 'Güneydogu Ile Ekonomik Isbirligi Artacak'
Güneydogu istisare ve is gezisi programi kapsaminda Hatay, Gaziantep, Sanliurfa, Mardin ve Diyarbakir illerine giden OTSO heyetinin önemli temaslar gerçeklestirerek özellikle iller arasinda ticaretin artirilmasi, Ordu findiginin iç piyasaya tanitilmasi ve pazarlanmasi noktasinda verimli bir çalisma gerçeklestirdigini söyleyen Sahin, “Gittigimiz illerin Ticaret ve Sanayi Odalari ile gerçeklestirdigimiz toplantilarda ilimizin ekonomik ve kültürel yapisini tanitirken, ilimiz ticaretinde önemli rol oynayan tarim ürünleri aktardik. Ayni zamanda Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanmasi ile Ordu‘nun Iskenderun, Gaziantep, Sanliurfa, Mardin ve Diyarbakir ile mesafesinin kisalacagini ve ilimize rahatlikla yatirim yapabileceklerini ve bu yolu kullanarak Ordu limanindan ihraç ürünlerini Balkan ve Kafkas ülkelerine gönderebileceklerini ilettik. Gittigimiz odalarla kardes oda olarak bundan sonraki süreçte is birligi ve ticareti artirmayi hedefledik. Insallah bu birlikteliklerin uzun yillar devam ederek hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine katki saglayacagina inaniyorum” dedi.



“Güney illeri ile ekonomik isbirligi artacak”

Sahin, Iskenderun Ticaret ve Sanayi Odasi ile Karadeniz-Akdeniz yolu projesi disinda önümüzdeki yillarda da demiryolu projesinde birlikte çalisma karari aldiklarini, Gaziantepli yatirimcilari Ordu’ya yatirim yapmaya davet ettiklerini, Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi (SUTSO) ile Karadeniz-Akdeniz yolu üzerinden Ukrayna, Romanya ve Rusya’ya kisa mesafede ihracat isbirligi yapacaklarini ifade etti.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) ile turizm ve isbirliginin artacagini belirten Sahin, Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) ile gerçeklestirilen toplantida hem Ordu’dan Diyarbakir’a, hem de Diyarbakir’dan Ordu’ya yatirimcilar gelecegini söyledi.

Sahin, “Insallah bundan sonraki süreçte findigimizi Diyarbakir pazarina da tanitarak katma degerli ürün olarak satacagiz. DTSO, Diyarbakir’a ve Diyarbakir üzerinden Suriye’ye yatirim yapmak isteyen Ordulu is insanlarimiza danismanlik yapacaklarini dile getirdiler. Yeni yapilasma sürecinde olan Suriye’ye is yapmak isteyen Ordulu insaat firmalarimiz DTSO üzerinden kolaylikla ikili iliskiler kuracaklardir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA