Ögretmenlerden, Ögretmenler Gününe Özel Müzik Söleni

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde 24 Kasim 1981 yilindan beri kutlanan ‘Ögretmenler Günü’ için kutlama programi düzenlendi.

Ögretmenlerden, Ögretmenler Gününe Özel Müzik Söleni
Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Fen Lisesi ögretmenleri tarafindan bir kutlama programi düzenlendi.

Programa; Kaymakam Muharrem Cosgun, Belediye Baskani vekili Sezai Bilici, Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Kocabey, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Riza Gökmen, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Bas, Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ercan Kulak, siyasi partililer, STK temsilcileri, okul yöneticileri, ögretmenler ve vatandaslar katildi.

Günün anlam ve önemini anlatan konusmayi yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Bas sunlari söyledi;

“Ögretmenlik meslegini, ögretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, sayginligini artirmak, ögretmenler arasinda sevgi, saygi ve dayanisma baglarini kuvvetlendirmek, meslege yeni baslayan aday ögretmenlerin meslege kabul törenini gerçeklestirmek ve emekli ögretmenleri saygi ile anmak, meslegini icra ederken çesitli saldirilara maruz kalarak sehit düsmüs ve dünyadan ahirete göçmüs ögretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygi ile hatirlamak amaciyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri basögretmenligini kabul ettigi 24 Kasim günü, 1981 yilindan bu yana Ögretmenler Günü olarak kutlanmaktadir. Bugün ilçemizde bulunan 1200 civarinda ögretmenimizin hizmetlerine karsilik, saygi ve sevgi ile anildigi, ögretmen ve ögretmenlik meslegi ile ilgili farkindaligin olustugu güzel bir gündür. Insanoglu var oldugu günden beri onun egitimi de en az fiziksel varligi kadar önemli ve degerli kabul edilmistir. Insan, içinde dogup büyüdügü aile ortaminda temel bilgileri aldiktan sonra daha donanimli hale gelmesi için bir terbiyeciye, egiticiye, ögreticiye yani ögretmene muhtaçtir. Insan, ancak ögretmen sayesinde ahlaki, maneviyati, bilgiyi, arastirmayi, beceriyi ve medeniyeti ögrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini egitim ögretim olusturur ve onun yapicisi da ögretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmis milletlerin en temel ölçüsü ögretmen ve egitime verdigi deger ile anlasilmaktadir. Yarinlarin daha aydinlik olmasi ve muasir medeniyetin üstüne çikma hizimiz egitime ve ögretmene verdigimiz deger oraninda olacaktir. Bunu basarmak için fedakârca çalisan ögretmenlerimize saygi ve sükranlarimi arz ediyorum. Yüce Kitabimiz Kuran-i Kerim “Oku!” emri ile baslamistir. Yine “Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?” ayetini bilmeyenimiz nerede ise yok gibidir. Insanligin en kiymetli rehberi olan Sevgili Peygamberimizin “Ilim Çin’de dahi olsa onu aliniz.” “Ilim ögrenmek, kadin-erkek her Müslümana farzdir.” Sözleri ögrenmenin ve ögretmenin degerini ifade etmektedir. Bütün bu büyük hakikatlerin insana aktarilmasi isini üstlenen ideal insandir ögretmen. Bundan dolayidir ki biz ögretmenler, üzerimizdeki agir sorumlulugun bilinci ile hareket etmeli, meslegimizi en güzel sekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz."

Adayligi kalkan ögretmenler, ögretmen Yadigar Çoban esliginde bayraklara el koyarak yemin etti. Kaymakam Muharrem Cosgun emekli ögretmenlere plaket ve hizmet seref belgesi takdim ederken, aday olan ögretmenler de bayraklara el koyarak yemin etti. ’Ögretmenler Günü’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarismada dereceye giren ögrencilere de protokol tarafindan çesitli hediyeler verildi.

Kutlama programinda ilçede çesitli okullarda görev yapan müzik ögretmenlerinden olusan koroda birbirinden seçkin eserler seslendirildi. Yogun katilimin oldugu program sonrasi ögretmenler büyük alkis aldi.
Kaynak: İHA