Mehmetçik, Tunceli'de Teröristlerin Inlerini Imha Ederek Kis Üslenmesine Izin Vermiyor

Bir süre önce sona eren Eren7 Mercan Munzur Operasyonu'nda teröristlerce kullanilan 180 magara ve siginagin imha edildigi Tunceli'de 19 Kasim'da baslatilan Eren Kis6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu kapsaminda da 23 siginak kullanilamaz hale getirildi Her iki operasyonda çok sayida silah, mühimmat ve yasam malzemesi ele geçirerek örgüte lojistik açidan agir darbe vuran Mehmetçik, su siralar sürdürdügü operasyonlarla örgüt mensuplarinin kis üslenmesine firsat vermiyor Operasyonlara seçkin birliklerin yani sira IHA, SIHA, helikopter ve zaman zaman savas uçaklari da destek veriyor.

SIDAR CAN EREN - Tunceli'de güvenlik güçlerince son bir yilda düzenlenen Eren-7 Mercan Munzur ve Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu operasyonlariyla 203 siginak ve magarayi imha edip teröristlere ait çok sayida silah, mühimmat ve yasam malzemesi ele geçiren Mehmetçik, terör örgütlerine lojistik açidan da agir darbe vurdu.

Kentte Valilik koordinesinde ve Il Jandarma Komutanligi bünyesinde yürütülen operasyonlarla, bölücü terör örgütü mensuplarina karsi mücadele kararlilikla sürdürülüyor.

Bu çerçevede sehir merkezi kirsali ile 7 ilçe kirsalinda bir süre önce baslatilan Eren Kis-6 Mercan Daglari Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu da devam ediyor.

Kadin astsubaylarin yani sira jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularinin da yer aldigi operasyonda, 72 timden olusan yaklasik 1060 personel görev yapiyor.

Sarp daglarla çevrili kentte gece gündüz arazide kalan güvenlik güçleri, özel egitimli köpekler ve son derece teknolojik ekipmanlarla teröristlerin izini sürüyor.

Silahli insansiz hava araci (SIHA), insansiz hava araci (IHA) ve helikopterlerin de zaman zaman destek verdigi bu ve benzeri operasyonlarda, terör örgütü son bir yilda lojistik açidan büyük zarara ugratildi.

- Bir haftada 23 siginak imha edildi

Son operasyonunun baslatildigi 19 Kasim'dan bu yana güvenlik güçleri, kent merkezi ve Ovacik'ta 13, Hozat'ta 1 ve Nazimiye ilçesi kirsalinda 9 olmak üzere 23 siginagin yerini tespit etti.

Bu siginaklara girerek teröristlerin barinma alanlarini yok eden güvenlik güçleri, siginaklardaki aramalarda bomba atar mühimmati, 2 HK-33 piyade tüfegi sarjörü, 2 G-3 sarjörü, bixi mühimmati, 8 sirt çantasi, 5 pil blogu, siren ses cihazi, 100 metre elektrik kablosu, el dürbünü, 4 küçük tüp, 1 adet 8'li pil blogu ve çok sayida yasam malzemesi ele geçirdi.

Su siralar yürütülen operasyonlarla barinma alanlari birer birer tahrip edilen ve lojistik açidan darbe vurulan teröristlerin kis üslenmesinin önüne geçiliyor.

Güvenlik güçleri, kentte 5 Subat ve 19 Kasim tarihleri arasinda gerçeklestirilen Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu'nda da teröristlerce kullanilan yaklasik 180 siginak ve magarayi kullanilamaz hale getirdi.

Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek ve kis üslenmelerini engellemek amaciyla güvenlik güçleri, operasyonlarini karadan ve havadan sürdürüyor.
Kaynak: AA