Fethiye'de Kadinlar KADES Hakkinda Bilgilendirildi

Fethiye ilçesinde, Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda kadinlara bilgi verildi.

Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri ile Fethiye Kaymakamligi görevlileri, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla Beskaza Meydani'nda, "Tek tusla siddetin karsisinda kadinlarin yaninda" sloganiyla stant açildi.

KADES hakkinda vatandaslari bilgilendiren ekipler, uygulamayi anlatip bilgilendirici brosür dagitti. Etkinlikte, bazi kadinlarin uygulamayi telefonlarina indirmesine yardimci olundu.

Fethiye Kaymakami Eyüp Firat, Ilçe Emniyet Müdürü Ismail Ayhan ile Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Mustafa Çiçek de statti ziyaret etti ve çalismalar konusunda bilgi aldi.

Firat, gazetecilere, Fethiye’nin KADES uygulamasini kullanan kisi sayisinda iyi bir noktada oldugunu söyledi.

Uygulamanin varliginda habersiz kimsenin kalmamasini amaçladiklarini belirten Firat, "Yasanan kadina siddet olaylarini üzüntüyle takip ediyoruz. Insallah Türkiye'de böyle bir haber hiç duymayiz. Dagitilan brosürler ve birebir anlatimlarla uygulamayi anlatiyoruz. Bu uygulamayi herkes bilsin ve olasi bir durumda kullansin istiyoruz." dedi.

Içisleri Bakanligi tarafindan akilli telefonlara kolayca indirilen KADES uygulamasi ile siddet veya saldiriya maruz kalan kadinlar bir tusla emniyet güçlerine ulasabiliyor.

Kaynak: AA