CHP'li Belediyenin Isçilerinden Kiliçdaroglu'na 'Helallesme' Tepkisi

Bakirköy Belediyesi önünde zam alamadiklari için 24 saat boyunca grev nöbetinde bulunan isçiler, “Kemal Kiliçdaroglu önce Bakirköy Belediyesi isçileriyle ve aileleriyle helallesmeli. Bakirköy’ü yönetemeyen Türkiye’yi nasil yönetecek” dedi.

CHP'li Belediyenin Isçilerinden Kiliçdaroglu'na 'Helallesme' Tepkisi
2 yildir zam alamayan Bakirköy Belediyesi isçileri, Belediye Baskani Dr. Bülent Kerimoglu’nun zamma yanasmamasi üzerine 32 gün önce belediye önünde greve basladi.

Soguk hava ve yagmura aldiris etmeden belediye önünde bekleyen isçiler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na ‘helallesme’ çagirisi üzerinden tepki gösterdi. Helallesme olacaksa bunun Bakirköy Belediyesi isçileri ve onlarin çocuklariyla baslamasi gerektigini belirten Belediye Is Sendikasi Istanbul 2. No’lu Sube Baskani Savas Dogan, “Bugün grevimizin 32. günü hava sartlari zor. Dün 24 Kasim Ögretmenler Günüydü ayni zamanda grevde olan yaklasik 30 ögretmen arkadasimiz var. Bu zorlu sartlarda çocugu hastalanan ögretmen arkadasimiz oldu. Korona

virüse yakalanan arkadaslarimiz var. Baskanin kati ve sert tutumu bizi uzlastirma noktasinda birlestirmedi. Belediye baskani 2020 için yüzde 3 ve 2021 yili için ise yüzde 5 zam oraninda diretiyor. Enflasyon yükseldi. Böyle bir teklif, burada aldigi maastan baska geliri olmayan arkadasi açliga mahkum etmektir. Baskan çok kati ve gerçekten çok acimasiz davraniyor. Biz haklarimizi alana kadar burada ölümü göze alarak mücadeleye devam edecegiz” dedi.



“Türkiye’ye talip olan önce Bakirköy’ü görmeli”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun helallesme çagrisina vurgu yapan Dogan, “Helallesmek Bakirköy isçisiyle baslar. Türkiye’ye talip olan, yönetmeye talip olan önce Bakirköy’ü görmeli. Gerçekten bir zulüm yasaniyor. Türkiye’yi yönetmek önce Bakirköy’deki sorunu çözmekten, Bakirköy’ü yönetmekten geçer. Açikçasi Bakirköy’ü yönetemeyen Türkiye’yi yönetemez. Önce Bakirköy isçisiyle Bakirköy’deki direnisteki bu isçinin emekçinin çocuklariyla helallesmesi gerekiyor. Bu zorlu sartlarda mücadele ediyoruz. Mücadelemiz devam edecek hakli bir mücadele veriyoruz. Insanda biraz vicdan biraz merhamet olur” diye konustu.

Öte yandan belediye önünde bekleyislerini sürdüren isçiler, hazirladiklari temsili tabutun üzerine “Helallesmek Bakirköy Isçisiyle Baslar” yazarak tasidilar.
Kaynak: İHA