Büyüksehir'den Muhtesem Siir Gecesi

Erzurum Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen "Ibrahim Sadri ile Siir Vakti” adli programda sanatseverler, dolu dolu bir sanat gecesi yasadi.

Büyüksehir'den Muhtesem Siir Gecesi
Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’nca gerçeklestirilen etkinlikte Sanatçi ve Sair Ibrahim Sadri, en güzel siirlerini sevenleriyle birlikte okudu. Sanat sehri Erzurum’da bulunmaktan ötürü duydugu memnuniyeti ifade eden Ibrahim Sadri, kentteki kültür ve sanat hayatina sundugu katkidan ötürü Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’e tesekkür etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, programda yaptigi konusmada, siirin önemini anlatti. “Medeniyetlerin sözü tarih boyunca hep siirle yücelmistir” diyen Baskan Sekmen, söyle devam etti: “Sümer tabletlerinden, Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimizi öven Kaside-i Bürde’ye, Dede Korkut hikâyelerinden Homeros’un destanlarina kadar söz her zaman siirin büyülü kanatlariyla yükselmistir. Siir insanligin en güzel sesidir ve bu güzel sesler içerisinde medeniyetimizin essiz bir yeri vardir. Nice sairlerimiz hüzünlerimizi ve sevinçlerimizi misra misra gelecege tasimislardir. Yakin zamanda ebediyete yolcu ettigimiz Üstad Sezai Karakoç’un misralariyla nice nesiller yetisti. Siir ve söz hem kültürün en degerli tasiyicisi hem de ruhlara isleyen özelligiyle oldukça önemlidir. Erzurum Büyüksehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alaninda insa ettigimiz kültür ve sanat merkezleri, Gençlik Aktivasyon Merkezleri, Bilgi Evleri, Kütüphaneler ve daha birçok yatirimlar var. Bizler daima ahlakli ve bilgili nesiller yetistirmenin niyetindeyiz. Bu niyetimizi asikâr kilmak içinde programlar tertip ederek, toplumda örnek olmus sanatçilarimizi sehrimizde agirliyor ve gençlerle bulusturuyoruz. Ibrahim Sadri Beyefendi de siirleriyle bir neslin yetismesinde emegi olan bir sanatçimizdir. Kendisini sehrimizde agirlamaktan mutluluk duyduk. Kendisi son yirmi bes yilimizda siirleri ve albümleriyle duygularimiza tercüman olmustur. Bugüne kadar ki kültür ve sanat dünyamiza katkilarindan ötürü kendisine tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA