Aziziye Belediyesi Çalisanlarina Afet Farkindalik Egitimi

Aziziye Belediyesi personeline Afet Farkindalik Egitimi verildi. Belediye nikâh salonunda gerçeklestirilen egitim programinda deprem, yangin, heyelan ve sel gibi dogal afetlere karsi alinmasi gereken tedbirler anlatildi.

Aziziye Belediyesi Çalisanlarina Afet Farkindalik Egitimi
2021 yilinin Içisleri Bakanligi’nca Afet Egitim Yili ilan edilmesi kapsaminda Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi (AFAD) tarafindan baslatilan egitim seferberligine Aziziye Belediyesi de dahil oldu. AFAD Erzurum Il Müdürlügü ile birlikte organize edilen egitim programina Aziziye Belediyesi çalisanlarinin tamami katilirken, afetlere karsi alinmasi gereken korunma tedbirleri, AFAD görevlilerince sunum esliginde anlatildi. Deprem çantasindan afet esnasinda iletisime varincaya kadar birçok konunun ele alindigi afet farkindalik egitiminde, hayat kurtaracak önlemler birbiri ardina siralanirken, çalisanlarin konuyla ilgili sorulari da yanitlandi.

Orhan: “Farkindalik Çok Önemli”

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Afet Farkindalik Egitimi programinin Içisleri Bakanligi’nca yürütüldügünün altini çizerek, “Bakanlik, içinde bulundugumuz 2021 yilini ‘Afet Egitim Yili’ ilan etmisti. Bu dogrultuda bizler de AFAD ile ortak bir organizasyonla personellerimizin afet farkindalik egitimi almasini sagladik” dedi.

Muhtemel afetlere karsi hazirlikli olmanin, can ve mal güvenligi açisindan büyük bir önem tasidigini vurgulayan Baskan Orhan, “Afetlerden önce ya da afet halinde yapilmasi gerekenler ve alinacak tedbirler konusu, hemen herkesin ilgi alanini teskil etmelidir. Çünkü dogal afetlerle ilgili olarak farkindalik düzeyimiz ne kadar çok gelisirse, can ve mal güvenligimiz de o ölçüde teminat altinda olur. Dolayisiyla bu egitim programi için AFAD Erzurum Il Müdürlügümüze ve tüm çalisanlarimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA