Adana'da Suriyeli Gencin Vurulmasiyla Ilgili Sanik Polis Memurunun Yargilandigi Dava

Savci, sanigin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Adana'da Suriyeli gencin vurulmasiyla ilgili "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasi istenen tutuklu polis memurunun yargilanmasina devam edildi.

Adana 9. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, sanik polis memuru F.K, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Durusmada, hayatini kaybeden Suriyeli Ali el Hemdan'in babasi müsteki Adnan el Hemdan ile taraflarin avukatlari da hazir bulundu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi dava dosyasina giren kamera görüntülerinin incelenmesi, bilirkisi raporu, tanik anlatimlari ve diger deliller dikkate alinarak sanik F.K'nin, Suriyeli maktul Ali el Hemdan'a yönelik eyleminden ötürü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi ve tutukluluk halinin devamina karar verilmesi yönünde görüs sundu.

Savunmasi alinan F.K. olay nedeniyle vicdan azabi çektigini belirterek, "Ne kadar pisman oldugumu bildirmek isterim. Sözün bittigi noktadayim. Önceki savunmalarimi tekrar ediyorum." ifadelerini kullandi.

Söz verilen sanik avukati ise esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma hazirlamak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, sanik polis memuru ve avukatina esasa iliskin savunma hazirlamalari için bir sonraki celseye kadar süre verip durusmayi erteledi.

Öte yandan durusma öncesi adliye önünde Çagdas Hukukçular Dernegi Adana Subesi adina açiklama yapan Avukat Tugay Bek yargilama sürecinin yakin takipçisi olduklarini belirterek atili suç nedeniyle sanigin cezalandirilmasini istediklerini söyledi.

Merkez Seyhan ilçesinde, 27 Nisan'da Suriye uyruklu Ali el Hemdan'in (18) silah yaralanmasina bagli olarak ölümüyle ilgili baslatilan sorusturma kapsaminda açiga alinan ve tutuklanan süpheli polis F.K. hakkinda müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.
Kaynak: AA