MÜSIAD'dan Son Ekonomik Gelismelere Iliskin Açiklama Açiklamasi

''Son dönemde yasanan ekonomik gelismelere baktigimizda; ihracat rakamlarinda rekorlara imza atilan ve pandemi süreci firsatlarini en iyi sekilde degerlendiren ülkemizin karsilastigi bu durum, ekonomik verilerle örtüsmemektedir' 'Spekülatif ataklara maruz kalan Türkiye ekonomisinin bu hassas süreci, dün oldugu gibi bugün de bertaraf edecegine olan inancimiz tamdir'.

Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegince (MÜSIAD), son dönemde Türkiye’nin karsilastigi durumun ekonomik verilerle örtüsmedigi vurgulanarak, "Spekülatif ataklara maruz kalan Türkiye ekonomisinin bu hassas süreci, dün oldugu gibi bugün de bertaraf edecegine olan inancimiz tamdir." açiklamasinda bulunuldu.

MÜSIAD’in sosyal medya hesabindan, son dönemde ekonomide yasanan gelismelere ve kurda yasanan hareketlilige iliskin paylasim yapildi.

Paylasimda, "Son dönemde yasanan ekonomik gelismelere baktigimizda; ihracat rakamlarinda rekorlara imza atilan ve pandemi süreci firsatlarini en iyi sekilde degerlendiren ülkemizin karsilastigi bu durum, ekonomik verilerle örtüsmemektedir. Spekülatif ataklara maruz kalan Türkiye ekonomisinin bu hassas süreci, dün oldugu gibi bugün de bertaraf edecegine olan inancimiz tamdir." denildi.

MÜSIAD'in paylasiminda, "Üretim odakli çalismalarimizin meyvelerini her alanda gördügümüz bu dönemde, güven veren söylemlerimizi artirmaktan yanayiz. MÜSIAD olarak, gerek is dünyasi temsilcilerinin gerekse vatandaslarimizin, piyasada reel bir karsiligi olmayan bu tür asiri degisiklikler karsisinda olabildigince tedbirli hareket etmesi gerektigine inaniyoruz. Zira kurda gözlenen bu artislar, hem üretim maliyetleri yoluyla sanayicilerimizi hem de tüketicilerimizi oldukça olumsuz etkilemekte, gün sonunda hiçbir kazanani olmayan bir tabloya sürüklemektedir. Nitekim kur seviyesinin bu denli dalgalanmasi, hem üretici hem de tüketici fiyatlarini yukari yönde baskilamakta ve böylece dövizin nominal getirisini eriterek yatirimcisini da risk altina sokmaktadir." ifadeleri kullanildi.

Piyasaya sagduyulu hareket etme çagrisinda bulunulan paylasimda, sunlar kaydedildi:

"Özetle, herkesin kazanacagi bir tabloya ulasabilmek adina piyasalara akliselim hareket etme çagrisinda bulunuyor ve negatif algilara karsi direncimizi daha da güçlendirmemiz gerektigini yineliyoruz. Is dünyamizi temsilen bizler, içinde bulundugumuz bu hassas süreçte üyelerimiz ile el ele, devletimiz ve milletimizin refahi için fedakarlikla mücadelemizi sürdürecek, üretim ve yatirim zincirini en saglikli sekilde desteklemek için gayretle çalismaya devam edecegiz."

Kaynak: AA