Kütahya'da Liseliler Bakima Muhtaç Engelli Kadinin Evini Temizledi

Kütahya’da lise ögrencileri, bedensel engelli kadinin evine giderek temizlik yapti.

Yoncali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alani Kat Hizmetleri Dali’nda ögrenim gören ögrenciler, "Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çogaltabiliriz" sloganiyla baslatilan etkinlik kapsaminda, yalniz yasayan engelli Rabia Yildirim’in evini temizledi.

Türkiye Sakatlar Dernegi Kütahya Sube Baskani Hatice Yakar, etkinligin oldukça anlamli oldugunu söyledi.

Dernek olarak her zaman engellilerin yaninda olduklarini, zaman zaman gönüllülerden de destek gördüklerini anlatan Yakar, söyle konustu:

"Okulumuz bize engelli bireylere yardimci olmak için talepte bulundu. Dogustan bedensel engelli kardesimiz Rabia Yildirim’a destek olmak için ögretmen ve ögrencilerimizle buradayiz. Rabia hanim yaklasik 3 yil önce yine kendisi gibi engelli olan esini kaybetti. Bedensel engelli ve yalniz oldugu için evindeki birçok isini yapamamakta. Bizler elimizden geldigince kendisine destek olmaya çalisiyoruz. Bugün de liseli ögrencilerimiz bize destek için buradalar. Ögrencilerimiz evin bütün bölümlerinde genel temizlik yapti."

Ögrencilerden Merve Nur Köroglu ve Burak Kazim Arioglu ise etkinlige katildiklari için mutlu olduklarini, amaçlarinin yüzlerde tebessüm olusturmak oldugunu ifade etti.

Rabia Yildirim da yapilan çalismanin kendisini çok mutlu ettigini belirterek, ögretmen ve ögrencilere tesekkür etti.

Kaynak: AA