Brüksel'de Uber'in Taksi Uygulamasi Kapanacak

Brüksel'de üst mahkeme, akilli telefon uygulamasiyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber'in faaliyetinin durdurulmasina hükmetti.

Belçika basinina göre, Brüksel Temyiz Mahkemesi, 2015'te Uber aleyhine verilen alt mahkeme kararini onadi.

Mahkeme, telefon uygulamasiyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber'in Brüksel'deki faaliyetinin durdurulmasina ve sürücülerin uygulamayi kullanarak çalisamayacagina karar verdi.

Karara iliskin açiklamada bulunan Uber Belçika Baskani Laurent Slits, mahkeme karari sonucunda Uber ulasim uygulamasinin 26 Kasim cuma aksamindan itibaren kullanilamaz hale gelecegini ifade etti.

Uber'in Brüksel'de yaklasik 2 bin lisansli sürücüsü bulundugunu aktaran Slits, çalisanlarin gelir elde edemeyecegini ve bundan derin endise duyduklarini belirtti.

Slits, söz konusu mahkeme kararinin akilli telefonlardan önceki dönemde hazirlanmis ve artik hükmü kalmamis mevzuatlara göre alindigina isaret ederek, hükümetin 7 yildir söz konusu mevzuati güncellemedigini kaydetti.

- Uber, Brüksel'de profesyonel lisans sahibi sürücülerle çalisiyordu

ABD firmasi Uber, Brüksel'de 2014'te faaliyete baslamis ve o dönemde lisansi olmayan özel araç sahibi kisilerle çalisiyordu.

Brüksel Mahkemesi, 2015'te Uber'in taksicilik hizmeti vermek için gereken sartlari karsilamadigina ve yasa disi olduguna hükmetmisti.

Söz konusu kararin ardindan Uber, Brüksel'de profesyonel lisans sahibi sürücülerle çalismaya geçmisti.

Brüksel'de Uber sürücüleri, sehrin taksi mevzuatinin güncellenmemesi ve durumlarinin belirsizlik içinde birakilmasi nedeniyle siklikla protesto düzenliyor.

Brüksel'de yaklasik 2 bin Uber ile 1200 civarinda taksi ulasim hizmeti sunuyor.

Yogunluga göre fiyati degismekle birlikte Uber, genellikle taksilerden daha uygun fiyatla ulasim imkani sagliyor.

Kaynak: AA